Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: cresta-run.com

Přišel o nohu a nevšiml si toho

Že bobování může být pěkně nebezpečné, dokazuje příběh muže, který při něm přišel o nohu. A vůbec si toho vůbec nevšiml.

Britský válečný hrdina Bernie Bambury, který přežil šestiměsíční pobyt v Iráku bez jediného škrábnutí, přišel o nohu, když boboval na známém ledovém tobogánu Cresta Run ve Švýcarsku. Během sjezdu měl nehodu, ale podařilo se mu dojet do cíle.

Když dojel, zeptal se: “Mám rozbitý kotník?” odpověď zněla: “Není zlomený, je pryč.”
 
Švýcarští chirurgové mu utrženou končetinu přišili zpět. Ale po několika operacích se ukázalo, že opravená noha již nikdy nezíská dřívější hybnost, chodit bude moci tak za dva roky. Na to jim důstojník řekl: “Uřízněte ji.”  Již brzy má získat protézu a doufá, že se do roka vrátí mezi své muže.

Deníku Sun své rozhodnutí vysvětlil: “Amputace mi dává lepší vyhlídky pro zbytek života a nejrychlejší možnost návratu do služby.”

Chirurg, který operaci provedl k tomu řekl: “Je to ironie, že člověk, která bojoval v Iráku a nebyl tam vůbec zraněn, přišel o nohu při bobování.” Co dodat...

Už jste se při zimních sportech nějak vážněji zranili?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 123