Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ladyboy ve městě Pattaya / foto: shutterstock

Muži v Thajsku jsou často ženy, ani o tom nevíte. Proč to dělají a o co jim jde?

Už jste o nich jistě slyšeli. Takzvaní „ladyboyové“ (z anglického lady-žena, boy-chlapec) jsou v Thajském království celkem běžní a mnohdy je nedokážete od žen na první pohled rozlišit. Co je ale k tomu vede a proč zrovna tady?

Poslední léta je díky pokroku v medicíně možné postupně změnit pohlaví. Sice to neznamená, že se muž stane ženou, nebo žena mužem ve všech aspektech, protože jako muži a ženy se prostě rodíme, ovšem na spoustu věcí taková přeměna stačí. Třeba na to, abyste takové předělané thajské muže od žen téměř nerozeznali. Thajsko je známo tím, že sem jezdí muži ze západní Evropy za prodejnou láskou a tak se nabízí vysvětlení, že si thajští chlapci prostě jen chtějí vydělat.

Tady se to ještě celkem dá rozeznat
Tady se to ještě celkem dá rozeznat

Tak jednoduché to ale není, nechtějí se v principu jen prodávat, ale naopak primárně touží po lásce. Těmto mužům se většinou líbí muži a jsou tedy homosexuálové. Tady by stačilo říci dobře, tak jsou homosexuálové a tím je to vyřešeno, najdou si nějakého muže. Problém je ale v tom, že se jim líbí standardní heterosexuální muži a ne homosexuálové. Chtějí být milováni heterosexuálními muži, jako tito muži milují své ženy. Je pochopitelné, že „ladyboyové“ lásku takových mužů získat nemohou.

Zde už si nejste jisti
Zde už si nejste jisti

A tak se uchylují k lékařskému zákroku. Například v Bangkoku jsou velmi bohatí muži a investují do změny neuvěřitelné peníze, takže, pokud nejsou vysocí, je skutečně nerozeznáte. Za některými z nich se muži otáčejí, jsou to vysloveně krásky. V Pattayi i jiných oblastech Thajska jsou však lidé chudší, a tady se dají rozeznat podle větších rukou, menšího pozadí, ohryzku a hlasu. A taky, jsou daleko více vlezlí než normální ženy a něco vám na nich prostě „nesedí“.

Tohle je však už krásná žena
Tohle je však už krásná žena, původem chlapec

Poté co projdou změnou pohlaví a myslí si, že jsou ženou, je ale čeká vystřízlivění. Když hledají muže na trvalý vztah, kromě toho, že nemohou mít děti, dříve nebo později se projeví, kým byli. A muž, který se to dozví, se náhle cítí podveden a vztah většinou končí rychlým rozchodem. „Ladyboyovi“ tak nezbývá, než si užívat sexuálních služeb, ze kterých má peníze a cítí se být aspoň na chvilku žádaný. Ovšem s pocitem, že své klienty „ošálil“, mu asi není příliš dobře.

Jako kráska, navíc s ženskou postavou
Jako kráska, navíc s ženskou postavou

Snažme se tedy tyto chlapce pochopit a neodsuzujme je. Jsou to v podstatě chudáci. Už z podstaty věci těžko mohou být šťastní. Když pojedete do Thajska a uvidíte nějakého „ladyboye“, zkuste se na něj usmát. Vám to nic neudělá a jeho to určitě potěší.

Muži v Thajsku jsou často ženy, ani o tom nevíte. Proč to dělají a o co jim jde?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9