Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ašvaganda / foto: shutterstock

Ašvaganda, hlavní bylina ajurvédy, účinně harmonizuje tělo i mysl

Nemůžete spát a hladina kortizolu vám stoupá k hodnotám, které zamezují dlouhodobé normální fungování vašeho těla? Kromě řízených relaxací můžete vyzkoušet i některé podpůrné prostředky.

Ašvaganda vykompenzuje dlouhodobou vysokou hladinu stresu

Pociťujete ze všech směrů vysoký tlak na váš výkon, který vám brání v normálním fungování, ale také v posilujícím spánku? Pak místo sahání po sladkostech či kávě, zvolte raději Ašvagnadu známou jako hlavní bylinu ajurvédy, která patří k nejsilnějším přírodním adaptogenům, tedy látkám harmonizujícím fungování lidského organismu. Kromě toho, že si poradí se zmírněním úzkostí a depresí, dokáže navodit také kvalitní spánek a potlačit tvorbu zánětlivých látek v těle.

Meditace

Ašvagandou k léčbě symptomů menopauzy

Tato rostlina, která je botanice známa pod názvem Vitánie snodárná, pomůže i v období přechodu, které je pro mnoho žen spojeno se sníženou funkcí štítné žlázy. Při jejím užívání se ženy po čtyřicítce snadno zbaví zimomřivosti, depresí, nízkého tlaku, ale i návalů horka a výkyvů nálad spojených s nízkou hladinou některých hormonů. Další oblastí, ve které může Ašvaganda pomoci něžnému pohlaví, je snaha o otěhotnění. Tato rostlina pomůže především harmonizovat funkci ženských pohlavních orgánů a vybudit je k vyšším výkonům, paralelně s tím však také eliminuje působení stresu a pomůže navrátit páru uspokojující intimní život, který může vést k přirozenému početí potomka. Jestliže k Ašvagandě přidáte dostatek ovoce a zeleniny společně s pobytem na čerstvém vzduchu, můžete si být jisti, že pro rozšíření vaší rodiny děláte maximum. Proto, abyste ale zaznamenali pozitivní účinky, je potřeba Ašvagandu konzumovat po dobu alespoň 2 až 3 měsíců.

Tradiční indická medicína

Kapsle nebo prášek?

Ašvagandu seženete v podobě prášku, který lze konzumovat podobně jako kávu, či ho jen zalít vodou, rozmíchat a vypít. Posypat jím ale můžete i ranní kaši. Asi nejjednodušší způsob, jak mít tento zázračný lék vždy při sobě, je ve formě plněných kapslí. Ty lze konzumovat ve škole, v práci i na cestách, aniž byste přípravou svého potravinového doplňku museli ztrácet čas. Jednoduše polknete a zapijete.

Ašvaganda, hlavní bylina ajurvédy, harmonizuje tělo i mysl

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!