Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ikea dům / foto: Josiah and Steph Photography

Ikea vybavila stylovou maringotku v čistě ekologickém stylu

Severské země dlouhodobě podporují trvalou udržitelnost naší planety, a tak není divu, že se stejným směrem vydala i známá švédská společnost. Ta nyní představuje vybavený obytný ekologický minidomek, který lze postavit kamkoliv.

Když společnost Ikea zavítala na český trh, brzy se její nábytek a bytové doplňky staly oblíbenými kousky našich domácností. Švédská společnost jde však s dobou a kromě nových kolekcí sedacích souprav, kuchyňských linek a obývacích stěn se zapojila do projektu, jehož výsledkem je kompletně vybavený miniaturní dům IKEA Tiny Home. Nejedná se však o obyčejnou maringotku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Tato prvotina se může pochlubit unikátním funkčním řešením, které je v souladu s trvale udržitelným rozvojem a prezentuje ekologické myšlenky dnešní doby.

Ikea

Minidomek je vybaven soběstačnými systémy na výrobu energie, jako jsou solární panely a nezávislé topné systémy. Hlavní návrhář interiérů IKEA Abbey Stark navrhl uspořádání vnitřních prostor tak, aby bylo nejen pohodlné, ale především aby odráželo jeho ekologické myšlení. Vše je tedy uvnitř maringotky vyrobeno z udržitelných materiálů. Vnitřní prostory nejsou pevně dané a majitel si je může libovolně uspořádat.

Vybavení minidomku

Myšlenka tohoto projektu spočívá v minimalizaci a optimalizaci prostoru v souladu s vlastními potřebami, aniž by to příliš ovlivnilo potřeby budoucích generací. Návrháři jsou přesvědčeni, že po současné epidemii dojde k vyhledávání a upevňování právě minimalistického způsobu života. Ten bude cílem mnoha lidí opouštějících městský životní styl, jejichž zájmem se stane hledání osobní svobody a vlastního bezpečného prostoru.

Osobní svoboda

Jestliže vás zajímá cena miniaturního domu, prozradíme vám, že základní model zakoupíte již okolo 40 000 EUR, tedy něco lehce přes 1 milion korun. V nabídce společnosti Escape naleznete ještě další dva modely, jejichž cena závisí na velikosti a vybavenosti domů.

 

 

Ikea vybavila stylovou maringotku v čistě ekologickém stylu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!