Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Balon nad lesem / foto: zazitky.cz

8+1 nejlepších zážitkových dárků

Zážitek, který se vryje do paměti, je dárek na celý život. Prohlédněte si ty nejlepší. Jsou ideální pro partnera, rodinu i kamarády. A dobrá zpráva pro ty, kdo nakupují na poslední chvíli. Zážitek pořídíte i 5 minut před štědrovečerní večeří. Poukaz totiž dorazí obratem.

1.  Pivní hotel docení milovníci zlatého moku

Zážitek pro příznivce piva, ale i muže, který si chce užít volno a vychutnat si chmelový nápoj v jedinečném prostředí. Může vyrazit s kamarády i s vámi. V Česku totiž vznikl unikátní pivní hotel. Druhý takový najdete jen ve Skotsku. Na tomhle místě se ochutnávají skvělá piva ze zdejšího pivovaru. Obdarovaný si užije i soukromou pípu. Žádné chození se džbánkem na bar nebo čekání na obsluhu.

 

V mezičase se dá relaxovat v pivních lázních a čerpat síly ve wellness. I tam mají pípu, hned po ruce. A o hladu také nikdo nezůstane. Místní kuchyně je skvělá a hodí se k nabízeným chmelovým skvostům. Mají i vína – kdyby toho piva bylo náhodou dost.

2.  Let balonem – krásný dárek pro rodiče

Dopřejte rodičům snění s hlavou v oblacích a pořiďte jim vyhlídkový let balónem. Zažijí svět z nové perspektivy. Budou koukat ptákům do hnízda, pozorovat šrumec na zahrádkách nebo traktory na poli. A navíc: ticho nahoře je vážně dechberoucí.

 

A pokud to chcete s plnou parádou, můžete jim k letu balonem dopřát i ubytování na zámku. Užijí si procházky zámeckými zahradami, návštěvu balónového létání či skleničku dobrého vína a dobrou večeři. Na samotný let pak vyrazí přímo z nádvoří zámku, kdy je odvezou na místo letu i zpět.

3.   Degustace vín potěší partnera, kamarádku i rodinu

Řízená degustace vína, kde váš milý ochutná několik lahodných sklenek a ještě se o nich něco dozví – to je dárek, z něhož se zaraduje. Navíc se naučí víno správně pít a zjistí více o pěstování. Pak vám své nabyté vědomosti může předat třeba při láhvi toho nejlepšího, co na degustaci měl.

Stejně tak můžete obdarovat kamarádku a vyrazit na degustaci s ní. Užijete si příjemný večer, kdy máte čas probrat věci, na něž se při každodenním shonu nedostává. Ideální dárek je to i pro rodiče, kteří si mohou užít chvíli ve dvou. Ochutnávku vín jde udělat i doma. V dnešní době se to nabízí. Domů vám přijde bedna vybraných lahví. Se someliérem se pak setkáte online, on vás vzorky provede.

4.   Tandemový seskok je pro muže zn. ideál

Let letadlem do až 4 000 metrů, kdy srdce buší jako o závod, to je pro chlapa pořádný dárek. Uslyší jen hučení letadla a pokyn tandemového parťáka, že je čas. Pak vykročí do prázdna a poletí volným pádem až 200 km/h. Užije si zábavu a odejde se zážitkem, který mu bude dlouho kolovat v žilách.

Báječně si odpočine a vyčistí hlavu, protože při seskoku rozhodně nebude mít čas myslet na cokoliv jiného. Navíc si domů přinese video a může tak vzpomínat na to vzrušení a jedinečné pocity. A kdo ví, třeba mu k dalším Vánocům dáte už samostatný skok padákem z letadla. Tentokrát bez instruktora na zádech.

5.   Surf arena potěší sportovce i dobrodruha

U tohoto dárku si člověk vyzkouší rovnováhu a odolnost vůči vodě na surfařském prkně. Písečné pláže a hřející slunce jsou teď sice nedostupné, ale Surf Arena v Praze má simulátor, který nemá v Evropě obdoby. Navíc nezáleží na počasí, vše je indoor.

K ruce bude mít zkušeného instruktora. Vysvětlí základní techniku, ukáže, jak se na prkně držet. Pak se obdarovaný už může klouzat na vlnách. Na památku dostane i video.

6.   Bungee jumping – adrenalinové Vánoce

Adrenalinový zážitek, při kterém si obdarovaný užije i stav beztíže. Dárek, na který jen tak nezapomene. A pokud jste dobrodružný typ, skočte spolu! Tandemový bungee jumping je stejně skvělý, jako když skočíte separé. Navíc získáte nadšení ze společné odvahy.

 

Je úplně jedno, jestli skočíte z jeřábu, věže nebo se rozhodnete pro most, stejně si budete pamatovat jen bušení v hrudníku, bezvládné tělo a úsměv po seskoku.

7.   Simulátor letadla. O pilotování snil každý kluk

Každý kluk si v dětství hrál s letadlem. Proto si pilotování dopravního letadla zamiluje. Letecký simulátor mu ukáže, co vše práce pilota obnáší. Během letu se dočká i adrenalinu – zažije špatné počasí, přistání v obtížném terénu nebo výpadek motoru.

 

Nadšenec her pak zaujme simulátor bojového letounu – pilotování legendárního stíhacího letounu už čeká. A díky 3D brýlím zakusí realitu strategického boje se vším všudy. Při letu v bojové stíhačce zase může vyzkoušet bojové a obranné manévry, obsluhu radaru, útok na vzdušné cíle nebo shození bomby.

8.   Větrný tunel ocení víc než ponožky nebo košili

Obdarovaný si ve větrném tunelu vyzkouší volný pád bez toho, aniž by nastoupil do letadla. Zažije sílu větru o rychlosti až 270 km/h. To vše v tunelu, který je šířkou 4,3 m a výškou 12 m jediným podobných zařízením v ČR. Ne nadarmo se mu říká hurricane factory.

Při letu může mít i speciální 3D brýle, takže se ocitne ve virtuální realitě dle vlastního výběru. Čeká ho tak příjemné dilema, jestli zkusit volný pád vesmírem, skok padákem nad Prahou, vyhlídkový let nad Manhattanem nebo se proletět nad španělským pobřežím.

9.   Dárkový poukaz – spolehlivý univerzál

A pokud si stále nejste jisti, je tu skvělý dárkový poukaz na zážitek. Vyberte si sami z nepřeberného množství zážitků. Namátkou jmenujme jízdu bagrem, únikovou hru, paintball ve virtuální realitě, kurz přežití, jízda sportovním vozem, lahodnou degustaci...

Zážitek navíc seženete i na Štědrý den. Hned po objednání vám totiž přijde do e-mailu. Na uplatnění dárku má obdarovaný čas 24 měsíců. A pokud by mu přece jen nesedl, poukaz do šedesáti dnů vrátíte či zdarma vyměníte za jiný.

Všechny zážitkové dárky a poukazy seženete na Zážitky.cz.

8+1 nejlepších zážitkových dárků

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!