Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výroba domácího mýdla / foto: shutterstock

Vyrobte si doma vlastní mýdlo

Rádi byste připravili pro rodinu originální dárky a zároveň si užili s dětmi trochu kreativního tvoření? Pusťte se do výroby domácího mýdla, která není vůbec složitá.

Co si připravit

V první řadě budete potřebovat mýdlovou hmotu, kterou seženete pohodlně online již za ceny okolo 100 Kč za 0,5 kg. Prodává se obvykle v tuhém stavu a zvolit můžete některou z široké škály variant, například mýdlovou hmotu s obsahem bambuckého másla, aloe vera či olivového oleje. Čekají vás ale i takové speciality jako například mýdlová hmota s kozím mlékem. Dále budete potřebovat silikonové formičky a přírodní barviva a silice pro ovonění.

Domácí mýdlo rychle a jednoduše

Výroba mýdla z mýdlové hmoty je jednoduchá

Prakticky stačí pouze zakoupenou hmotu rozpustit na mírném plameni a doplnit o vlastní ingredience. Pozor si ale dejte na to, aby vám směs neprošla varem, její vlastnosti by poté velmi rychle degradovaly. Po nalití horké směsi do formiček a důkladném utuhnutí stačí již jen vyloupnout hotové mýdlo z formy a užít si příjemnou koupel.

Do domácího mýdla přidejte domácí ingredience

Aby vaše mýdlo bylo originální a mohli jste jej použít i jako zajímavý dárek pro příbuzné a přátele, nebojte se trochu experimentovat. Do rozpuštěné mýdlové směsi anebo až do tekutého mýdla ve formičce můžete přidat neobvyklé ingredience v podobě předem nasušené voňavé pomerančové kůry, celých plátků ovoce, sušených okvětních lístků rostlin, kávových zrn anebo například ovesných vloček. Takto si jednoduše připravíte i peelingové mýdlo, které vám pomůže projasnit pleť.

Domácí mýdlo mnoha podob

Domácí mýdlo efektně zabalte

Aby se mýdlo mohlo stát milým dárkem, je potřeba si pohrát i s jeho finální úpravou. Převažte přes něho lýko nebo stéblo slámy, vložte jej do ručně vyrobené krabičky z přírodního papíru, kterou doplníte o vlastní malůvky. Zapojte fantazii a myslete na to, co by potěšilo obdarovaného. Určitě mu tím uděláte větší radost než klasickým koupeným dárkem.

Vyrobte si doma vlastní mýdlo

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!