Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Retro kuchyně / foto: shutterstock

Domácnost v retro stylu letí

Retro styl se stal doslova normou pro moderní bydlení. Přestože to zní až paradoxně, je to tak. Vracet se k zastaralému a nemodernímu je moderním.

Rovněž se vám retro líbí? Retro styl se dnes stal interiérovým módním trendem. Vracíme se ke starým liniím nábytku, k tradičním vzorům 60. a 70. let na textilu, hitem je kombinace čalounění a dřeva, retro styl se objevuje na designu spotřebičů, ale i na navracení se ke starým dobrým typům spotřebičů. Co vše si v retro stylu do domácnosti pořizujeme nejvíce?

Nábytek v retro stylu je interiérovým hitem

Retro styl není to stejné jako starožitnosti. O to, čemu dnes říkáme retro, bychom třeba ještě před pár lety, než se vlna retro módy objevila, ani nezavadili. Dnes je vše jinak. Starý nábytek od Jindřicha Halabaly se po bazarech a aukčních portálech prodává za nekřesťanské ceny. Tradiční sektor z bývalých UP závodů se téměř nedá sehnat, protože fandové tyto retro kousky předělávají na moderní nábytek. Ze sklepa dokonce vytahujeme staré závěsy s obřími vzory, které zažily 60., 70. či 80. léta minulého století. Nyní nás opět fascinují.

Oblíbený retro styl se objevuje i na nových elektrospotřebičích

Výrobci rychle zjistili, že oblé linie, které navíc obohacují obvykle pastelové barvy v odstínech marshmellow, se skvěle prodávají. Hitem jsou retro lednice, ale i malé spotřebiče, jako jsou kuchyňské roboty či ponorné mixéry v retro stylem zaoblených tvarech. Kuchyně však retrostyl uvítala i jinak. Vrátila se do ní třeba oblíbená Remoska.

Tip: Podívejte se na nejlepší retro lednice na Rankito.cz.

Také hračky letí v retrostylu

Nejenže dětem předáváme poklady našeho dětství, ale na pultech se objevují i repliky, nebo dokonce novodobé originály těchto hraček. Ať již jde o nafukovací zvířátka z Fatry, mončičáci (Monchichi), céčka nebo tamagoči (Tamagotchi).

Domácnost v retro stylu letí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!