Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bydlení v Praze / foto: Shutterstock

Sháníte byt v Praze? Ať již ke koupi či pronájmu? Tak zbystřete!

Máme pro vás jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Špatnou zprávou je, že byty v centru Prahy jsou vyšponované k maximu. Zprávou dobrou je, že jsou k mání i byty za vcelku rozumné ceny. Musíte ovšem vědět, kde nakupovat.

Situace na realitním trhu není zrovna růžová. Vysoké jsou ceny bytů, ale třeba i například pronájem garsonky Praha Modřany. A přísné jsou i podmínky udělování hypotečních úvěrů, na které tak každý nedosáhne. Ale opět – zkušený finanční poradce dokáže i zdánlivě nemožné. Hypoteční domy dnes spolu s hypotékou nabízejí i jiné možnosti financování bydlení.

Kde byste chtěli bydlet?

Toužíte-li po centru hlavního města, připravte se na opravdu vysoké částky, a to i přesto, že centrální městské čtvrti zaznamenávají odbyt trvalých i nájemních obyvatel i z těch nelukrativnějších adres. Stojí za tím vysoké ceny nájemního bydlení, ale i velké množství turistů a v nočních hodinách hlučných návštěvníků barů a restaurací, kteří se kvůli kuřáckému zákonu oddávají své zálibě v nikotinu pod okny nešťastných Pražanů. Ti pak prchají na periferie.

Platí se i za výhled

Čím dále se z centra hlavního města totiž vzdálíte, s tím příznivějšími cenami nemovitostí můžete počítat. Byt 2+1 na Praze 3 například pořídíte za na pražské poměry dostupných 5 milionů korun. Toužíte-li ovšem po výhledu na panorama Prahy a Pražský hrad, připravte si dvojnásobek. Jak vidíte, necení se jen lokace, ale i výhled. Stejně jako v přímořských letoviscích jsou nejdražší nemovitosti s výhledem na moře, v Čechách je nejcennější komoditou výhled na Pražský hrad.

Byt do milionu? Nakupujte v Kladně!

S mnohem příznivějšími cenami můžete počítat, vyrazíte-li za Prahu. V Kladně jsou k mání byty okolo milionu a půl. Schválně si dejte do vyhledávače pojem prodej bytu 2+1 Kladno a narazíte i na nabídku bytu za necelý milion korun. Zajímavé nabídky ovšem najdete i pod odkazem byty 3+1 na prodej Kladno Svabinskeho, kde je k mání i spoluvlastnický podíl za necelých 800 tisíc korun! Tak neváhejte!

Sháníte byt v Praze? Ať již ke koupi či pronájmu? Tak zbystřete!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!