Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Londýnské taxi / foto: shutterstock

Méně známá místa v Londýně, která musíte vidět

Anglický Londýn ukrývá mnoho krásných míst, tak kromě klasických památek navštivte ta, která jsou méně známá, přesto stejně úchvatná.

Pro Londýn je typických několik památek stejně jako pro Prahu. Zatímco Praha se pyšní hlavně Pražským hradem a Staroměstským náměstím, pro Londýn jsou zase naprosto typické památky, jako je Buckinghamský palác nebo Big Ben. Při návštěvě Londýna však navštivte i taková místa, která budou stejně nezapomenutelná, i když nepatří k těm nejznámějším.

Leadenhall Market pro každého milovníka Harryho Pottera

Patříte k milovníkům ságy o čaroději, který přežil? Pak vás Londýn láká opravdu velice! Kromě HP studií, jež se zde nachází, však navštivte ještě jednu nákupní ulici, a to Leadenhall Market. Pokud tudy budete procházet, přijde vám velmi povědomá. A taky aby ne! Jedná se o ulici, ve které Harry v prvním díle kupoval veškeré své kouzelnické vybavení. Ano, je to Příčná ulice – dnes jen místo plné obchodů s neobvyklým interiérem.

Leadenhall Market

Malé Benátky přímo v Londýně

Věděli jste, že při návštěvě Londýna si můžete připadat, jako kdybyste byli v Itálii? Nachází se zde totiž Malé Benátky - místní kanál, na kterém kotví celá spousta lodí. Okolo kanálu jsou postavené barevné domky a všechno to působí opravdu kreativním dojmem. Mluvíme o čtvrti Camden, která je nadmíru romantická.

V Londýně se nachází i kus Číny

To, že je Londýn multikulturní, to potvrzuje i další jeho část, a sice zdejší čínská čtvrť, při jejíž návštěvě vám přijde, že jste opravdu obletěli půlku světa a přistáli v Číně. Kromě klasických orientálních dekorací, čínských restaurací a obchodů se suvenýry zde narazíte na kvantum čínských imigrantů, kteří jenom upevní váš pocit toho, že jste se octli na jiném kontinentu.

Čínská čtvrť

Méně známá místa v Londýně, která musíte vidět

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!