Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Champs Elysees v Paříži / foto: shutterstock

Kondomy ve školách a zákaz plýtvání jídlem aneb co jste nevěděli o Francii

Francie patří k nejromantičtějším zemím na světě, avšak jen málokterý turista si je vědom zajímavostí, jež se s touto krásnou zemí pojí. Co jste možná nevěděli o romantické destinaci?

Předně se o ní neví to, že se v minulosti rovnou několikrát jednalo o evropskou i světovou velmoc. V čele Francie stál dokonce i samotný Napoleon. Tím však seznam veškerých zajímavostí ani zdaleka nekončí.

Eiffelova věž

Školy s automaty na kondomy

Francie patří k zemím, která si nedělá zbytečné naděje o tom, že mladí lidé nežijí sexuálním životem. Je si moc dobře vědomá toho, že teenageři začínají být sexuálně aktivní, proto je snaží navádět tím správným směrem. Prakticky každá francouzská škola dbá na základy intimní bezpečnosti a prevence, i proto ve školách sídlí automaty na prezervativy. Ty jsou umístěny ve více jak pětadevadesáti procentech francouzských středních škol. A podle statistik skutečně pomáhají. Na těhotné teenagerky ve Francii narazíme opravdu jenom zřídka.

Rozesmátá Francouzka

Stop plýtvání potravinami!

Velkým celosvětovým problémem je plýtvání potravin. Zatímco některé země s tímto problémem prakticky nebojují, jiné aktivně ano. K těm patří také Francie, která se rozhodla uzákonit, že se s potravinami nesmí plýtvat. Supermarkety tak nemohou vyhazovat potraviny do kontejnerů, jako je tomu zvykem v jiných státech. Místo vyhazování potravin do kontejnerů mají potraviny putovat kupříkladu různým organizacím nebo na charitu.

Potraviny pro potřebné

Medaile za to, že jste skvělý rodič

Co je také velice zajímavé, tak to, že se ve Francii od roku 1920 uděluje medaile za to, že jste skvělým rodičem. Francie si dlouhou dobu lámala hlavu nad tím, jak motivovat rodiče k tomu, aby své děti vychovávali tak, jak se sluší a patří. A zjistilo se, že Francouzi (stejně jako ostatní lidé na světě) chtějí být za svou píli odměňováni. Proto se slavnostně uděluje medaile za rodinu těm rodičům, kteří mají na kontě výchovu čtyř a více dětí.

Kondomy ve školách a zákaz plýtvání jídlem aneb co jste nevěděli o Francii

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!