Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Horská kola MTB / foto: shutterstock

Oblíbené cyklistické trasy Singltreku pod Smrkem

Singltrek pod Smrkem je velice oblíbený areál pro terénní cyklistiku protkaný mnoha dynamickými stezkami. Jak už samotný název napovídá, za jeho vznikem stojí cyklistická značka Singltrek.

Singltrek pod Smrkem se nachází v severní části Jizerských hor nedaleko Nového Města pod Smrkem, ovšem stezky vedou i kolem Lázní Libverda, ba dokonce až na česko-polskou hranici. Připraveno je více než 60 kilometrů cyklistických tras různých obtížností, přičemž některé jsou vhodné i pro rodiny s malými dětmi, jiné zase výhradně pro nadšence do horské cyklistiky. V následujících řádcích vás se stezkami Singltreku pod Smrkem seznámíme trochu podrobněji.

Zelená trasa

Jestliže hledáte mírnou cyklistickou stezku, na které si na své přijdou i ratolesti, vydejte se na zelenou trasu, která má opravdu jen mírné sklony. Vede po rovinném povrchu, navíc je obousměrná a dostatečně široká. Oblečte si tedy cyklistické oblečení a vyrazte za poznáním jedné z nejzajímavějších horských oblastí.

Výlet na kole

Modrá trasa

Pro začínající a mírně pokročilé terénní cyklisty je vhodná modrá trasa s pozvolnými sklony. I na modré trase se už hodí celoodpružené kolo, s nímž se naučíte pracovat v zatáčkách a na nenáročných terénních vlnách.

Červená trasa

Pokud je vám horská cyklistika blízká, zvládnete i červenou trasu, která vyžaduje lepší fyzickou zdatnost. Červená trasa zahrnuje dlouhé sjezdy, houpání na terénních vlnách, ale i flow. Žádné technické překážky ani skoky nejsou na trase připraveny.

Cyklistické trasy

Černá trasa

Černá trasa je podobná jako červená, ovšem s tím rozdílem, že jsou sklony prudší, a tím pádem i fyzicky náročnější. Perfektně se na černou trasu vybavte. Pořiďte si i rukavice na kolo, aby vám ruce neklouzaly po řídítkách. Oblečte si dres na kolo, cyklistické kraťasy a ovládněte tuto úzkou stezku.

K tomuto článku není otevřena diskuze