Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Česnek / foto: shutterstock

Česnek a jeho blahodárné účinky pro naše tělo

Zařazujete tuto bylinu do svého jídelníčku pouze sporadicky? Potom to rozhodně změňte. Samozřejmě ne kvůli obraně před upíry, ale protože česnek je dokoZařazujete tuto bylinu do svého jídelníčku pouze sporadicky? Ponalá zásobárna z

Česnek je jedinečným přírodním antibiotikem a antiseptikem, proto bychom na něj ve skladbě svého jídelníčku neměli zapomínat. Používá se k hojení povrchových ran, při nachlazení a dalších zdravotních obtížích.

Česnek likviduje bakterie a viry v těle. Nejúčinnější látkou je allicin, který vzniká až při mechanickém poškození česnekových buněk, to znamená po rozmačkání. Likviduje různé plísně, viry, kvasinky, dokonce i původce úplavice, cholery nebo tyfu, je účinný například i proti streptokokům, stafylokokům a prvokům.

Přepadne-li vás nachlazení, zkuste si připravit a poté užívat česnekový sirup. Čtyři stroužky česneku rozmačkejte do 125 ml vody a promíchejte. Přidejte čtyři polévkové lžíce cukru a na mírném plameni prohřívejte 10 minut. Dobu prohřívání nepřekračujte. Přes noc nechte uležet a ráno sceďte. Užívejte dle potřeby, nepřekračujte dávku šesti lžiček denně. Určitě se vyplatí, připravit si dvojitou dávku.

Česnek zrychluje náš metabolismus, tudíž brání ukládání tuků. Odvádí také z našeho těla ven toxiny. Podporuje trávení, je účinný proti průjmu a při bakteriálních žaludečních a střevních onemocněních.

Česnek velice příznivě působí na srdce. Snižuje krevní tlak, ředí krev a zabraňuje stárnutí a ucpávání tepen. Snižuje cholesterol a velice pozitivně působí při diabetes.

Jak vidíte, česnek je našemu tělu velice prospěšný. Konzumujte ho proto pravidelně, protože dva stroužky česneku jednou za čas zázrak neudělají.

Velké upozornění mám pro vás na konec. Neskladujte česnek v lednici, nýbrž na suchém, chladném místě ideálně kolem 19 stupňů. Česnek konzumujte nejlépe syrový nebo ho do teplých pokrmů přidávejte až na samotném konci, abyste nepřišli o zdraví prospěšné látky.

Česnek a jeho blahodárné účinky pro naše tělo

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!