Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Balónek / foto: shutterstock

Klystýr není jen očistou střev, poradí si i s celou řadou dalších obtíží. Jak na něj podomácku?

Podle nejnovějších výzkumů je obsah našich střev důležitější, než se zdálo v minulosti. Střevní mikrobiom řídí velké procento procesů v našem těle. Aby mohla naše střeva efektivně fungovat, je potřeba jim čas od času pomoci.

Jaké má klystýr účinky?

Klystýr zlikviduje dlouhodobé nánosy ze stěn našich střev a ta budou poté schopna mnohem efektivněji zpracovávat živiny z potravy. Znečištěná střeva stojí za celou řadou zdravotních problémů, mezi nimi například ekzémů, akné, častého nachlazení a všech chorob spojených s nedostatečnou imunitou. Klystýr pomůže odstranit odpadní látky a nastartovat vaši obranyschopnost. 

Aplikujte si klystýr sami doma

Chcete-li si celý proces zjednodušit, zakupte si v lékárně pomůcku zvanou irigátor. Ta je složena z hadičky a sáčku o objemu 2 litry. Ten je potřeba v rámci provádění procedury naplnit pro začátek alespoň teplou vodou. Později si můžete pohrát se složením roztoku a přidat do něho například sůl, bylinný odvar či jablečný ocet. Časem byste se měli dopracovat k přijetí celého objemu sáčku, pro začátek se pokuste alespoň o několik stovek mililitrů.

Jak na to?

Plný nálevový sáček zavěste přibližně do výše vašich očí a koncovku hadičky namažte olejem nebo sádlem, aby dobře klouzala. Hadičku si zaveďte do konečníku ideálně v poloze vleže na boku a otevřete regulační ventil. Po vyprázdnění objemu sáčku do vašich střev se pokuste tekutinu ve střevech alespoň chvíli udržet. Můžete přistoupit i k jemné masáži břicha, díky které se tekutina lépe dostane do všech zákoutí vašich střev. Po několika minutách na toaletě celý obsah střev vypusťte. Celou proceduru lze opakovat v případě potřeby. Ideální je však jako součást očisty po zimě či náročném období, kdy vaše střeva dostávala zabrat. Celá procedura zabere při správném provedení maximálně půlhodinku, je však dobré alespoň další hodinu zůstat v okolí toalety.

Klystýr není jen očistou střev, poradí si i s celou řadou dalších obtíží. Jak na něj podomácku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!