Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bláznivé diety / foto: shutterstock

Nejšílenější diety, které lidé dobrovolně drží

Především ženy jsou kvůli postavě schopny udělat cokoliv. Dokonce podstupují i drastické diety, které na první pohled vypadají nepochopitelně až bláznivě. Jaké to jsou?

Místo toho, aby se to vyzkoušelo s pohybem a lepším stravováním se ženy rozhodly podstoupit drastické diety jenom proto, aby velice rychle zhubly na požadovanou váhu. Jenže diety, které patří k těm nejšílenějším, jenom ruinují lidský organismus a zdraví. Na které si raději dávat velký pozor?

Kyslíková dieta, kterou nikdo nepřežil

Mezi možná až bizarní diety patří takzvaná kyslíková dieta. Lidé držící tuto dietu věří v to, že vzduch a sluneční energie jsou základními kameny životní síly. Celé stravování je o jedné jediné věci, a to o ničem. K jídlu je zkrátka jenom vzduch kolem nás.

Ano, kupodivu se najdou lidé věřící, že jen díky vzduchu lze zhubnout a že jen vzduch potřebují ke svému životu. Jen se bohužel nenajde nikdo, kdo by vám potvrdil, že kyslíková dieta funguje. Možná byste ho našli na hřbitově. Kyslíkovou dietu totiž zatím nikdo nepřežil.

Nevhodná dieta

Spací dieta, která vás odrovná

Mezi šílené diety patří také spací dieta, která se řídí jedním mottem, a to – nejste vzhůru = nejíte. Pokud spánek milujete, pak si jistě pomyslíte, že tato dieta nemůže být nic hrozného. Jenže opak je pravdou. Organismus potřebuje živiny a jejich nedostatek mu stejně jako přespání velice ubližuje.

I když by se dalo konstatovat, že tato dieta patří k těm efektivnějším, je to jeden z nejméně zdravých přístupů k hubnutí, který člověka může spíše zruinovat než mu prospět.

Spací dieta

Přežvykovací dieta určí, jestli je vám sousto souzeno

Mezi další až bizarní diety patří takzvaná přežvykovací dieta, která určí, jestli je vám sousto v ústech určeno. Během diety je nutné každé sousto v ústech přežvýkat dvaatřicetkrát, než ho spolknete. Pokud vám do krku ani po tolika přežvýkání lehce nesklouzne, musíte sousto vyplivnout, protože vám zkrátka není souzeno.

Nejšílenější diety, které lidé dobrovolně drží

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!