Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cvičení u televize / foto: shutterstock

Ani v karanténě nemusíte omezovat své pohybové aktivity. Cvičit se dá i doma v obýváku

Zaskočila vás nucená karanténa, která vám nejen překazila pracovní plány, ale také se pokouší o podporu atrofie vašich svalů? Nevěště hlavu. Cvičit se dá i doma.

Jak na posilování bez činek?

Využijete váhu vlastního těla. Existuje celá řada cviků, v nichž závaží v posilovně nahradí lidské tělo. Například sedy lehy, kliky či obyčejné prkno. Budete se divit, ale i bez činek budete mít zpočátku co dělat, abyste cvik provedli správně a získali z něho slibované benefity. Máte-li navíc čas, můžete se cvičení věnovat delší dobu než v obvyklé pracovní dny a v konečném důsledku pro budování vaší kondice může karanténa znamenat mnohem rychlejší posun než běžné pracovní dny.

Cvičení doma

Na co se při cvičení doma zaměřit?

Aby měl váš domácí pohyb výsledky, je jako v jiných případech i tady důležitá pravidelnost. Nezáleží příliš na tom, zda budete cvičit hodinu nebo půl, mnohem důležitější je najít si na cvičení čas každý den. Vhodné je také kombinovat několik typů cvičení. Rozhodně se vyplatí vsadit na kardio trénink s posilováním a zapomínat byste neměli ani na závěrečnou regeneraci. Dopřejte si zkrátka klasickou skladbu cviků, jako jste zvyklí z posilovny, jen posilování s činkami nahraďte cviky využívající váhu vašeho těla.

Účinné cvičení

Jaké cviky zvolit pro domácí cvičení?

Nemáte-li nápady, můžete se nechat inspirovat některými z dostupných online videokurzů, v nichž vás zkušení cvičitelé provedou nástrahami všech typů cvičení. Mezi osvědčení cviky pro domácí posilování patří již zmíněné prkno spočívající v položení těla na špičky nohou a předloktí a snaze o vydržení v této pozici po co nejdelší dobu. Prkno je skvělé zejména pro posílení středu těla. Pomůže vám tedy s bolestí zad, ale i nápravou vadného držení těla. Podobně efektivní jsou i široké kliky, které začátečníci mohou provádět na kolenou. Kliky zapojí celou horní část těla a správně prováděný cvik posílí i svaly v okolí páteře a bude opět pozitivně působit na odstranění bolestí zad. Pro procvičení spodní poloviny těla zapojte dřepy, které pomáhají zejména mužům zlepšit úroveň jejich hormonální aktivity, a tím zvýšit i libido.

Ani v karanténě nemusíte omezovat své pohybové aktivity. Cvičit se dá i doma v obýváku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!