Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
palivové dřevo / foto: shutterstock

Krbové vložky přináší do interiéru příjemné teplo

Krbová vložka má ve srovnání s tradičním krbem hned několik předností, ale pouze v případě, že je nainstalována správně.

Existuje hned několik různých druhů, které se odlišují vzhledem i vlastnostmi. V následujících řádcích vám prozradíme všechny informace, které byste měli jednoznačně vědět.

Zapomeňte na klasické krby s otevřeným ohništěm, protože nemají takovou účinnost jako krbové vložky.

Krbové vložky a jejich výhody

Krbová vložka s výměníkem i bez něj poskytuje mnohem více tepla než tradiční krb. Pokud plánujete i nadále topit dřevem a přejete si více tepla, je to dobrá volba. Krbové vložky jsou na trhu více než sto let a jejich popularita je zřejmá.

S krbovou vložkou získáte více tepla, aniž byste museli vyměnit celý krb a komín. Nicméně je nezbytné počítat s tím, že krbová vložka bez výměníku i s ním potřebuje vlastní spalinovou přípojku a kouřovod. Spojovací a komínový systém navržený speciálně s ohledem na krbovou vložku je nezbytným doplňkem.

Krb

Kolik stojí krbové vložky?

V první řadě záleží na tom, jaké provedení požadujete. Působivé jsou krbové vložky průhledové, díky nimž si můžete užívat pohled na oheň ze dvou místností najednou, tedy například z obývacího pokoje i ložnice. Zajímavá je i krbová vložka rohová, neboť využijete místo, které by jinak zůstalo prázdné.

Pokud hledáte společnost, která se zaměřuje na krbové vložky, oslovte BEF HOME. Jedná se o specialistu s dlouholetými zkušenostmi a pestrým produktovým portfoliem. V nabídce jsou varianty rovné, rohové, průhledové, třístranné i kulaté. Estetickým prvkem místnosti se stane i krbová vložka rohová kulatá. Záleží tedy na tom, co od ní očekáváte, jaké má mít vlastnosti a podobně. Rozhodně nepodceňte výkon, protože ten by měl být v souladu s tím, jak velkou nemovitost plánujete vytápět.

K tomuto článku není otevřena diskuze