Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mobilní telefon iPhone / foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Komunita uživatelů iPhonů se rozrostla a již se chlubí číslem 1 miliarda

Letošní rok se pro Apple nesl v pochmurném duchu, pokud bereme v potaz poslední pokles příjmů, který neočekávali ani samotní analytici. Zároveň se však nesl v duchu radostném - vždyť se komunita pořádně rozšířila.

Pokud sledujete dění ve světě točícího se kolem nakousnutého jablka, pak víte, že se před několika týdny odhalily nové iPhony, které vůbec poprvé v historii byly rovnou čtyři. Nikdy dřív společnost nepřišla s takovou obrovskou předvánoční nadílkou - zejména pokud k tomu připočteme ještě nové Apple Watch a tablety společnosti Apple, jež byly odtajněny už během září.

Společnost se spíše než velkému zájmu o novinky raduje z jiného (pro ni životního) milníku. Komunita uživatelů Applu dosáhla jedné miliardy členů. A to už je důvod k oslavě, nemyslíte?

Oblíbené mobilní telefony iPhone

Třináct let na technologické scéně

Vzpomínáte si vůbec na to, jak vypadal vůbec první chytrý telefon, jenž měl vzadu natisknuto nakousnuté jablko? Od té doby uplynulo už třináct let! Je třeba konstatovat, že během třinácti let je milník jedné miliardy uživatelů opravdu slušné skóre.

I když dnes Apple nepatří mezi top trojici největších výrobců mobilních telefonů (nedávno ho překonala značka Xiaomi), přesto je to nejhodnotnější firma světa. Zároveň jsou telefony s nakousnutým jablkem vzadu stále jedny z nejoblíbenějších, nejprodávanějších a také nejvyhledávanějších.

Telefony iPhone

První odhalení iPhonu nikdo nečekal

I když se z odhalování nových iPhonů už stala jakási tradice, která jenom postupně překonává veškerá očekávání, vůbec první odtajnění chytrého telefonu společnosti před třinácti lety nikdo nečekal. Za odhalením iPhonu stál Steve Jobs a možná ani on sám netušil, jak moc úspěšný se smartphone stane.

Tehdy skutečně ani krátce před tiskovou konferencí nikdo netušil, že se Apple chystá vstoupit do světa mobilních telefonů. Do roku 2007 to byla firma zaměřující se ryze na notebooky, počítače, případně také kapesní hudební přehrávače.

Komunita uživatelů iPhonů již dosáhla čísla 1 miliarda

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!