Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zaměřování / foto: Balistas

Lepší než trenky a parfém. Vyberte mu dárek, za který vás bude zbožňovat

Vzduchovku byste pravděpodobně našli po dědovi na půdě. Dnes znovu zažívá renesanci. Není se čemu divit. Současné kousky jsou kvalitní, levné a volně prodejné od osmnácti.

Máte tak hračku, za kterou vás bude partner milovat. A navíc – zatímco se bude věnovat svým „dospěláckým hrám“, vy máte prostor pro sebe i kamarádky.

4 základní druhy a doporučení

Vzduchovkám se někdy říká i vzuchovky. V ČR na ně nepotřebujete zbrojní průkaz, jsou volně prodejné od 18 let, a to do energie střely o 16 J. Používají se k zábavné střelbě např. na plechovky či balonky, cvičné i sportovní střelbě. Na řadu z nich stačí jen střelivo v podobě diabolek či broků a můžete začít.

1. Pružinovky – málo peněz, jednoduché používání, hodně zábavy

Pružinové vzduchovky fungují snadno. Pružina tlačí na píst. Ten tlakem vzduchu vymete střelivo. Jejich největší předností je nízká cena. Doporučujeme začátečníkům, kteří chtějí něco na terčovou a rekreační střelbu.

Tip č. 1: Poohlédněte se po nejlevnějším o nejoblíbenějším kusu

Daisy Red Ryder je replika winchestrovky. Jméno má po komiksovém hrdinovi Divokého západu. V ČR valí pro nejnižší cenu (1 590 Kč), snadné ovládání i slušnou přesnost. Jediné, co potřebujete, jsou ocelové broky 4,5 mm. Pak už si váš milý vystačí s plechovkami od piva, do kterých se bude trefovat.

2. Vzduchovky s plynovým pístem – o něco lepší pružiny

Zvenčí klasické pružinovky. Uvnitř pružinu nahradil píst plněný inertním plynem, např. stlačeným vzduchem či dusíkem. Vzduchovky s plynovým pístem mají o něco nižší zpětný ráz a vibrace než pružinovky.

Tip č. 2: Oblíbenec za dvě Destinové – Hatsan Striker Edge Vortex 4,5 mm

Pažba pro pravoruké i levoruké střelce má gumové zakončení. To absorbuje zpětný ráz. Díky nátlakovému pístu se střílí stabilněji. K přesnému zamíření pomohou světlovodná TruGlo mířidla. Automatická pojistka pro bezpečnost je samozřejmostí. Přibalte mu diabolo ráže 4,5 mm a legrace začíná.

3. Vzduchovky na CO2 – tiché a bez zp

ětného rázu

Pohání je oxid uhličitý, typicky v bombičce. Je jednorázová, po vystřílení se vyhodí. Pokud váš drahý vzduchovku držel v ruce a baví ho to, zvolte CO2. Na co myslete: zbrani vyhovuje teplota +/- 15 °C a víc.

Tip č. 3: Pořádná dávka zábavy s Crosmanem Bushmaster MPW Full-Auto 4, 5mm

Americký Crosman nabízí věrnou repliku pušky AR15. Pohání ji 2 12g CO2 bombičky. Model dokáže střílet ocelové BB broky ráže 4,5mm jednotlivými ranami i plně automatickou dávkou. Stačí plechovky či balónky s vodou a může se pustit do destrukce.

 Tip č. 4: Máte doma juniora? Ať si spolu vyhrají s Crosmanem 1077 Freestyle 4,5 mm

Odolná a lehká plastová pažba, snadné ovládání a dobře čitelná mířidla – to je ideál dětské vzduchovky. Poloautomat na CO2 umí 12 ran pod 5 vteřin. Vyřádíte se tak vy i synátor na plechovkách i kovových terčích. Dva terče v podobě krocana dokonce najdete rovnou v balení. Stačí vložit CO2 bombičku, nabít a zábava může začít.

4. Nejpřesnější a nejsilnější. To jsou PCP vzduchovky

Výhoda oproti CO2 je v tom, že vzduch nereaguje na teplotu. Vzduchovky větrovky tedy uplatníte i při nižších teplotách. Hnacím motorem je kartuše. Použijete ji opakovaně, plní se speciální pumpou či tlakovou lahví. Přesnost je skvělá na krátké i dlouhé vzdálenosti. Hodí se na sportovní disciplíny, vyšší ráže i na destrukční střelbu a lov.

Tip č. 5: Levný a spolehlivý atyp ideální pro začínající střelce – Daisy Powerline

Americká Daisy nabízejí výhodný poměr výkon cena. Ta je pouhých 1 890 Kč. Tvarem připomíná winchestrovku. Váš milý si tak bude připadat jako legenda Divokého západu. Umí střílet diabolky i ocelové broky.

Nejlevnější vzduchovky i další zboží pro muže zakoupíte na Balistas.cz.

Lepší než trenky a parfém. Vyberte mu dárek, za který vás bude zbožňovat

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!