Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rouška na baterky / foto: foto: LG

Rouška na baterky s vlastními větráčky už není minulostí

I když jsme si možná mysleli, že roušky už nebudeme muset nasadit, nestalo se tak. Pravděpodobně budou našimi společníky ještě pár měsíců. V Jižní Koreji se však rozhodli nošení roušek trochu zpříjemnit.

Roušky jsou pro mnohé z nás synonymem něčeho nepohodlného a paradoxně nehygienického. Ale i když s nimi možná nesouhlasíme, je třeba akceptovat rozhodnutí vlády. Aby však roušky nebyly takovým problémem a aby je lidé dokonce nosili rádi, rozhodla se korejská firma LG zapracovat na speciální roušce. Tu dokonce před časem ukázala světu.

Rouška na baterky s vlastními větráčky pro snazší dýchání

Hlavním problémem roušky bylo to, že se v ní lidem velmi špatně dýchalo hlavně během parných letních dnů. Tento problém se rozhodla společnost LG, kterou známe především díky elektronice, vyřešit svým novým vynálezem, a to obličejovou maskou na baterky, jež má vlastní větráčky pro snazší dýchání.

Rouška pocházející z dílny společnosti LG se v mnoha ohledech podobá klasickým respirátorům. Například jsou po obou stranách otvory překrývané filtry, v tomto případě jsou však doplněny o zmiňované drobné větráčky, které mají zajistit lepší dýchání bez toho, aniž bychom vdechovali nebezpečné bakterie nebo jiné poletující částečky ve vzduchu.

Rouška LG

Baterie vydrží osm hodin

Co se týče zabudované baterie, ta má neskutečnou výdrž. Při úsporném režimu vydrží i osm hodin, při maximálním vytížení pak hodiny dvě. Díky baterii fungují větráčky na plné obrátky, dokonce s její pomocí větráčky rozeznávají, jestli nositel roušky zrovna vdechuje nebo vydechuje.

Samozřejmě i tady se najde řada věcí, které je třeba dopilovat. Například se nabízí otázka, jestli bude rouška plně funkční, i když bude její baterie vybitá? Podle společnosti by rouška měla fungovat lépe než ty, které jsou podomácku vyrobené (svou kvalitou by se měla rovnat jiným kvalitně zpracovaným rouškám na trhu), na druhou stranu otázka vztahující se na situaci s vybitou baterií nebyla zatím zodpovězena.

Rouška na baterky s vlastními větráčky už není minulostí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!