Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Polonahý číšník / foto: shutterstock

Švýcarští naháči se mohou po festivalu Tělo a svoboda těšit na vlastní restauraci

Basilej plánuje otevřít vskutku netradiční restauraci pro všechny, kteří mají rádi přirozenost lidského těla.

Pokud si myslíte, že je Švýcarsko spíše konzervativní zemí, ve které je téma nahoty na veřejnosti tabu, vyvedeme vás z omylu. Ve švýcarských zákonech totiž není o zákazu nahých těl na veřejnosti ani zmínka, a tak mají tamní lidé jedinečnou příležitost oddávat se dle libosti různým netradičním zábavám. Jednou z těchto pro mnohé podivných zábav je například Festival těla a svobody, který se každoročně koná ve švýcarském Curychu. Pouliční festival je zaměřen na nahé herce, na jejichž umění se nechávají nalákat davy do přeplněných curyšských ulic.

Dalším městem, které se rozhodlo profitovat na nahém lidském těle, je Basilej. Již brzy zde má být otevřena restaurace, ve které se pohodlně najíte tak, jak vás příroda stvořila. Při vstupu do restaurace jednoduše odložíte do šatny kromě kabátu také ostatní oblečení. Pokud jste stydlivější povahy, můžete si na sobě ponechat spodní prádlo, musíte se však smířit s tím, že obsluha i veškerý personál restaurace bude oděn jen ve vlastní kůži.

Vedení restaurace zatím ještě spekuluje, jak vyřeší ošacení vyhazovače, který bude stát před restaurací. O tom, co bude patřit mezi hlavní chody, má již však majitel jasno. Své hosty chce nalákat hlavně na poctivou domácí kuchyni, ve které nesmí chybět vídeňský řízek s bramborovým salátem.

Restaurace, jejíž název zatím není dosud znám, má být otevřena během několika týdnů. Bude se údajně nacházet na stejném místě, na kterém byl v roce 1974 otevřen první homosexuální bar v Basileji. Největšího rozkvětu se tento podnik dočkal v 90. letech, v létě 2019 pak musel být uzavřen kvůli požáru. Ačkoliv je zatím nejasné, jak velká bude poptávka po nudistické restauraci, její majitel se zdá být nadšený, a to i přes neúspěch ostatních zemí, které se již v podnikání s nahými restauracemi snažily experimentovat, avšak neuspěly.

Po festivalu Tělo a svoboda se mohou švýcarští naháči těšit na vlastní restauraci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!