Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Realitní makléř / foto: shutterstock

Při prodeji bytu či domu využijte odhad ceny nemovitosti zdarma

Každý prodej bytu či domu je velkou událostí, která vyžaduje důkladnou přípravu a hlavně hladký průběh. Jednou z citlivých a zároveň velmi důležitých součástí celého procesu je správné určení ceny. Ta je ovlivněna mnoha faktory a při laickém odhadu může být chyba opravdu znatelná. Jak to tedy udělat?

Představa o hodnotě díky odhadu ceny nemovitosti

Každý odhad nemovitosti vychází z několika parametrů. Velkou roli hrají lokalita a technický stav nemovitosti. Dále je zapotřebí zvážit velikost bytu či domu a další prvky, které mohou zvedat či naopak snižovat hodnotu. Zkušený odhadce přidává navíc i aktuální situaci na trhu a porovnání s podobnými nabídkami. Na tomto základě vzniká odhadní cena, která slouží pro jakousi představu, jakou zhruba hodnotu má vaše nemovitost.

Prodej za nejvyšší cenu

Při prodeji je dobré nejít pod odhadní cenu. V některých případech u pěkných nemovitostí a v atraktivních lokalitách je navíc dokonce možný i prodej za vyšší cenu v porovnání s odhadem. Je to z toho důvodu, že poptávka po nemovitostech je velká, ale nabídek je málo. Své dělá i dobře zpracovaná prezentace, která zaujme větší množství potenciálních kupců. Ve výsledku tak můžete vydělat až o stovky tisíc korun více.

Obraťte se na realitní kancelář

Kvalitní realitní kancelář vám nabídne základní odhad ceny nemovitosti zdarma. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, kde zodpovíte několik základních otázek ohledně domu či bytu, který plánujete prodat. Následně obdržíte odhad, podle kterého se dále rozhodnete, jak budete postupovat. Při prodeji se spolupráce s realitní kanceláří vyplatí zejména díky dodržení správných postupů při prodeji. O veškeré formality, zařizování osobních prohlídek a další věci se postará realitka, což výrazně pomůže s úbytkem starostí.

 

Při prodeji bytu či domu využijte odhad ceny nemovitosti zdarma

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!