Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bazén / foto: shutterstock

Jak prodloužit koupací sezónu?

Milují vaše děti cachtání v bazénu? Dopřejte jim ho o několik měsíců déle a přidejte se k nim. Jak na to?

Nejjednodušším způsobem zvýšení teploty vody v bazénu je solární ohřev

Tento typ ohřevu vody je ideální pro jakýkoliv bazén a jeho výhoda spočívá především v navýšení teploty vody ve venkovním bazénu v průměru až o 5 °C. Díky tomu si jednoduše prodloužíte koupací sezónu až o několik měsíců. Montáž solárních panelů je velice jednoduchá a přichytit se dají prakticky kamkoliv. Bohužel je ale jejich výkon závislý na intenzitě slunečního svitu. Takže pokud bude teplota vhodná na koupání, ale nebude svítit sluníčko, voda se neohřeje a z příjemného zážitku se rázem stane chvilka otužování.

Tepelné čerpadlo je sázkou na jistotu

Bohužel ne vždy je léto v našich končinách zalité sluncem. V průběhu méně slunečných dní však vodu v bazénu pomůže ohřát tepelné čerpadlo, u něhož je počáteční investice poněkud vyšší než u solárních panelů, nicméně získáte s ním jistotu dostatečně teplé vody i za bezslunečného léta. Tepelné čerpadlo odebírá teplo ze vzduchu bez ohledu na to, zda zrovna svítí slunce. Pracovat dokáže již od teplot okolo 10 °C.

Zastřešení je samozřejmostí

Kromě delší koupací sezóny poskytne zastřešený bazén i snazší údržbu vody, do níž nemá šanci napadat tolik nečistot, jako v případě nezastřešeného bazénu. Prakticky vzato je možné pořídit 2 druhy zastřešení, přenosné a posuvné. Jednodušší a levnější přenosné se nejčastěji instaluje k povrchovým bazénům a jeho předností je především jednoduchá a rychlá montáž. Pozdější manipulace je však náročnější než u posuvného zastřešení, které sice vyžaduje vyšší vstupní investici, ale z hlediska bezpečnosti, vzhledu i následného ovládání je to jednoznačně lepší řešení. Jeho obrovská výhoda spočívá v tom, že ho lze nechat na bazénu nainstalované celoročně, vydrží tedy i sněhovou pokrývku.

Jak prodloužit koupací sezónu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!