Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zamilovaný pár / foto: shutterstock

Chcete zlepšit svůj partnerský život? Přizvěte na pomoc afrodisiaka

Látky sloužící ke zvýšení mužského i ženského libida doprovází lidstvo odpradávna. Jejich kořeny sahají až do starověkého Řecka, odkud pochází i jejich název odvozený od jména krásné bohyně lásky a plodnosti Afrodité.

Afrodisiaka jsou známa odpradávna

Rostliny s tajuplnými účinky používali však již kmeny Mayů a Aztéků či středověké čarodějnice připravující nápoje lásky a věčného života. Většinou byly jako afrodisiaka používány části těl a kořeů mnohdy jedovatých rostlin. Oblíbenou rostlinnou středověkých tajemných obřadů byl kořen mandragory. Některé národy ale preferovaly i mnohem kurióznější varianty, například krokodýlí penisy nebo ostny mořských ježků.

Jaké dnes běžně dostupné látky vykazují afrodisiakální účinky?

I v moderní době rádi sáhneme po berličkách, které nám v našem milostném životě pomohou. Kromě tradičního ženšenu, který zároveň chrání srdce před infarktem, nebo známého celeru, který vařila již Madam Pompadour Ludvíku XV., vykazuje afrodisiakální účinky překvapivě i například obyčejný citrón. Ten je ideální pro zesílení účinků a eliminaci kyselé chuti, ideální podávat společně s medem.

Za velice smyslnou je považována i čokoláda, zvláště v její tekuté podobě. Vyberete-li variantu s chilli, které je mimochodem také velice účinným afrodisiakem pro obě pohlaví, máte dokonalé spojení chuti a účinku, které jemně uvede romantický večer. Pálivé koření obecně vykazuje silné erotizující účinky díky své schopnosti prokrvovat nejen pohlavní orgány. Do jídla tak můžete pravidelně přidávat kromě chilli i pepř, zázvor, mátu, česnek, hřebíček a celou řadu dalších.

Plánujete líbánky neboli anglicky „honeymoon“?

Tento anglický výraz pro období bezprostředně po svatbě je odvozen od další potraviny s afrodisiakálními účinky, kterou je med. Ten je velice univerzálním prostředkem pro zvýšení sexuální touhy u obou pohlaví. Dopřejte si na svatební cestě pro začátek alespoň medové pečivo a uvidíte, že další dny budou mnohem sladší.

Chcete zlepšit svůj partnerský život? Přizvěte na pomoc afrodisiaka

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!