Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Natáčení filmu / foto: shutterstock

Česko a jeho hlavní role v amerických filmech. Které trháky se natáčely u nás?

Dívali jste se nedávno na film a zaregistrovali jste v zákoutí hlavní město nebo jiný český kout? Nestává se to už zřídka, světoví filmaři si Českou republiku zkrátka oblíbili a natáčí zde mnoho hollywoodských trháků. Jakých?

Spider-Man i agent 007

Zejména Praha se stala hlavním dějištěm natáčení filmových hitů, za nimiž stojí americká produkce. Důvodem toho je nejen krása a spanilost českých koutů, ale především také cena. Natáčení filmů zde je v mnoha ohledech levnější než jinde na světě. Navíc existují různé fondy a příspěvky, o které je možné požádat před zahájením projektu.

Mezi nejzajímavější filmové snímky, které se natáčely u nás, patří jednoznačně jeden z posledních dílů Spider-Mana. Díl „Daleko od domova” se kromě Prahy natáčel také v Liberci. Kromě komiksového hrdiny se do Česka podíval také agentu 007, a to při natáčení dílu Casino Royale. Prahu byste zde však přímo nepoznali, zdejší uličky sehrály roli italských Benátek.

Spiderman
Spiderman – Zdroj: Alexander Tolstykh / Shutterstock.com

Hellboy i nesplnitelná mise

Tím však výčet filmových snímků natáčených u nás ani zdaleka nekončí. Nesmíme zapomenout na Hellboye, film z roku 2004, kde se opět pražské scenérie spíše jen využívají a považují se za jiné. Jinak tomu je však v nesplnitelné misi čili ve filmu „Mission Impossible”, v rámci kterého hlavní hrdina zavítal do hlavního města Česka rovnou několikrát.

Co je trochu zvláštní, zarážející nebo až překvapující je, že Pražský hrad sehrál v jednom z dílů Kreml. A to v souvislosti s aktuálním děním ve světě není zrovna něco, čím bychom se chtěli chlubit.

Hellboy
Hellboy – Zdroj: chingyunsong / Shutterstock.com

Ryan Gosling i Daniel Radcliffe

Vzpomeneme-li poslední filmové nebo seriálové hity, nesmíme zapomenout na Greymana – jeden z nejdražších filmů, za kterými streamovací platforma Netflix stojí. Do Česka tak v rámci natáčení zavítal například Ryan Gosling, který je ikonou nejedné ženy. A ikonou (ovšem nyní ne zrovna žen, ale spíše mládeže) je i Daniel Radcliffe, který na pražském Barrandově před lety natáčel pokračování seriálu Miracle Workers.

 

Zdroj:

https://kulturio.cz/filmy-natacene-v-praze/?amp

Česko a jeho hlavní role v amerických filmech. Které trháky se natáčely u nás?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!