Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybičky 48 koncert / foto: Jaroslav Noska

Hradce Králové přivítá od středy čtyřdenní hudební festival Letokruh

Po brněnském Letokruhu zavítá nový hudební festival také do Hradce Králové, kde se představí špičky současné české i slovenské hudební scény.

Organizátoři tradičního Hradeckého Majálesu připravili nový hudební festival Letokruh, který se odehraje v souladu s vládními nařízeními. Festival měl premiéru minulý týden v Brně, kde se dočkal velkého úspěchu. V Hradci Králové startuje už ve středu 22. července v areálu v Šimkových sadů. Hradecký Letokruh přivede do města během čtyř dní české i slovenské hudební interprety různých žánrů. Dorazí například Marek Ztracený, Ben Cristovao, kapely Mirai či No Name. Vstupenky lze kupovat jak online, tak i na místě.

Marek Ztracený

„Festival je rozdělen do čtyř oddělených dnů, přičemž každý patří jinému hudebnímu žánru. Lidé si kupují vstupenku na den, který jim z hlediska hudebního stylu sedí nejvíce. Středa patří hiphopu, čtvrtek rocku, následují dva dny popu,“ shrnuje organizátor Letokruhu Michal Šamánek.

Jeden den nabídne minimálně tři koncerty

 V jeden den si lidé vychutnají exkluzivní koncerty tří hvězd. V Hradci Králové se díky Letokruhu tento týden objeví například Marek Ztracený, pro kterého je Letokruh jedinou letní veřejnou akcí, na níž předvede svoji show. Na festivalu se také objeví Pokáč, No Name či Ben Cristovao.

No Name

„Byli jsme připraveni na nabité léto, ale nakonec to dopadlo jinak. Proto jsem rád, že si to s kapelou vynahradíme i díky tomuto novému festivalu. Jeho omezená kapacita navíc přináší komornější a pro mě určitě i přátelštější atmosféru,“ uvádí Ben Cristovao, který kvůli koronavirové situaci přesunul velkolepý koncert v pražské O2 aréně na rok 2021, stejně jako kapela Rybičky 48.

Rock, pop i hiphop

Rockovému dni vévodí Rybičky 48, které doplní slovenské kapely Horkýže Slíže a Inekafe. Mimořádně silný je rovněž hiphopový program, kde vystoupí dokonce čtyři nejvíce rezonující jména současné scény – Yzomandias, Viktor Sheen, Dorian a Calin.

Horkýže Slíže

Kapacita akce je omezena na základě aktuálních vládních nařízení. Vstupenky budou v prodeji také na místě v den akce. Po Hradci Králové zamíří nový festival do Prahy, kde odstartuje ve středu 29. července. Jak vypadala atmosféra festivalu Letokruh v Brně, se můžete podívat v naší fotogalerii:

Kapela Rybičky 48
Horkýže Slíže
Diváci na brněnském Letokruhu
Show Marka Ztraceného
Ohňostroj při koncertě kapely Rybičky 48
Diváci děkují Marku Ztracenému

Hradce Králové přivítá od středy čtyřdenní hudební festival Letokruh

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!