Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čtení v parku / foto: shutterstock

Tipy na dovolenkové čtení

Odjíždíte na dovolenou s hromadou knih či naditou čtečkou a stejně máte strach, že nebudete dostatečně zásobeni?

Pro vás vášnivé čtenáře zde mám několik tipů na knihy, které byste si mohli do vašeho kufru ještě přibalit.

Catherine Sheperd: Vražda na blatech

Pokud máte rádi napětí a vraždy, doporučuji detektivku Vražda na blatech od Catherine Sheperd.
Julia Schwarzová pracuje jako forenzní specialistka na patologii. Denně spolupracuje s kriminalisty při vyšetřování násilných trestných činů. Jednou je přivolána k vraždě mladé dívky na blatech. Zkoumá totiž ráda své případy přímo na místě činu, aby jí neunikly žádné detaily. Tato dívka však nebude jediná, k jejíž mrtvole bude povolána. Všechny oběti mají na břiše vytetované podivné symboly. Okamžitě se objeví podezření, že půjde o sériového vraha, kterého je třeba vypátrat co nejdříve.

Vražda na blatech

Julie Caplin: Pláž v Chorvatsku

Už svým názvem evokuje kniha Julie Caplin Pláž v Chorvatsku dovolenkovou četbu.
Maddi je milá a tak trochu bohémská třicátnice. Vystudovala dějiny, chtěla se prosadit jako výtvarnice, zatím jí však nepřálo štěstí. Rozhodne se tedy přijmout brigádu na luxusní jachtě v Chorvatsku na místě hostesky. S posádkou lodi to však nebude mít jednoduché. V knize nechybí prázdninová atmosféra, vtip, láska ani zápletka.

Pláž v Chorvatsku

Matěj Stručovský: V temnotách

Máte-li chuť zamířit do rybníčku českých autorů, sáhněte po třetím pokračování detektivní série s Matějem Mlynářem v hlavní roli s názvem V temnotách. Knihu napsal Matěj Stručovský.
Bývalého policistu Matěje Mlynáře, nyní neoficiální soukromé očko, osloví neznámá žena, aby vypátral její zmizelou dceru. Zatímco on pátrá po příčinách zmizení mladé studentky, jeho přítelkyně, policistka Pavla, vyšetřuje smrt novorozence. Jde dokonce o rituální vraždu. Pokud toužíte po napětí, akci a adrenalinu, určitě po této knize sáhněte.

V temnotách

Jojo Moyesová: Schovej mě v dešti

Milovníci romantiky a rodinných příběhů si jistě nenechají ujít novinku populární autorky Jojo Moyesové s názvem Schovej mě v dešti.
Tato kniha v originále vyšla už v roce 2002 a jde o autorčinu prvotinu.
Kate jako mladá dívka opustila beze stopy svůj domov. Toužila po životě daleko od rodiny a především matky, se kterou si nevytvořily to pravé pouto matka-dcera. I proto si umínila, že její dcera Sabine podobný pocit nesmí nikdy zažít. Ovšem čím je Sabine starší, tím víc se o záhadný osud své matky a její rodiny zajímá. Dokonce se rozhodne navštívit svou babičku.

Schovej mě v dešti

Radka Třeštíková: Foukneš do pěny

A jako poslední tip tady mám českou autorku Radku Třeštíkovou a její novinku Foukneš do pěny. V tomto případě nepůjde zrovna o oddechový příběh, ale o psychologickou sondu do života ženy, jejíž pohár potlačované bolesti, úzkosti i tolerance zkrátka jednoho dne přeteče. Vladěně se rozpadne manželství, a tak sedne do auta a vydá se napříč Evropou jen tak bez cíle kamsi... Před něčím ujedete, něco si povezete se sebou.

Foukneš do pěny



 

Tipy na dovolenkové čtení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!