Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Knihovna / foto: shutterstock

Tipy na nejlepší knihy vydané v roce 2019

Opět se přehoupl další rok a máme pro vás tipy na několik skvělých knih roku uplynulého.

Kanibal z Nine Elms – Robert Bryndza

Nová série od populárního autora detektivek. Opět je hlavní hrdinkou žena, tentokrát Kate Marshallová. V minulosti byla vynikající policistkou, vyřešila i hrůzný případ kanibala z Nine Elms, u kterého sama málem přišla o život. Nyní po patnácti letech přednáší na univerzitě. Ovšem osud ji znovu zavede do míst zločinu. Začnou se totiž objevovat mrtvé dívky se stejnými znaky vražd jako u kanibala z Nine Elms.

Pro fanoušky série s Erikou Fosterovou jistě velké lákadlo.

Vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Tiché roky – Alena Mornštajnová

Po veleúspěšné Haně vydala loni autorka další román. Tentokrát se netýká období holokaustu, nýbrž pozdější doby a sice komunismu a socialismu. Autorka však nevyzdvihuje historii, nýbrž vztahy v rodině. Jde o intimní, dramatický, rodinný román, který vás určitě pohltí.

Vydalo nakladatelství Host.

Matčina hra – Sandie Jones

Máte rádi psychologická rodinná dramata s pořádnou dávkou intrik a napětí? Potom sáhněte po prvotině autorky, která se ovšem jako prvotina vůbec netváří, naopak, jde o dost dobrý příběh. Matka, syn, budoucí snacha. Trojice, která nemůže nikdy fungovat, pokud se matka vyžívá přímo v opičí lásce vůči synovi a ten jí nedokáže nic odmítnout. Má vůbec Emily šanci na normální, spokojený život s Adamem? Co vše je šílená matka schopna udělat, aby jí syna neodvedla jiná žena?

Vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Možnosti milostného románu – Jan Němec

Tato kniha nejspíš nesedne úplně každému, nicméně se mezi výborné počiny loňského roku rozhodně řadí. Jde o milostný román, doslova o sondu do nitra šestiletého partnerského vztahu. Autorova práce s jazykem a slovem je pozoruhodná. Vyzkoušejte třeba úplně něco jiného, co jste dosud nečetli.

Vydalo nakladatelství Host.

Zůstaň se mnou – Ayobami Adebayo

Jde o románový debut nigerijské autorky. Nahlédneme do života hlavních postav v úplně jiné kultuře, než jakou známe my. Yejide a Akinovi se nedaří počít dítě ani několik let od svatby. V těchto zemích za neplodnost samozřejmě může vždy žena, o muži se nepochybuje. Na nátlak rodiny si Akin přivede druhou manželku. Zůstaň se mnou je silný příběh o lásce, zradě, tradicích, bezmoci, naději, melancholii až depresi.

 

Vydalo nakladatelství Kniha Zlín

Případ Kláry P. – Jan Vavřík

 

Kniha navazuje na předešlý příběh s názvem Kolotoč strachu. Psycholog František langmaier si plánuje, jak si v klidu a pohodě bude užívat čas se svou rodinou a hlavně vnukem v Británii. Ozve se mu však bývalá pacientka Kristýna s žádostí o pomoc své přítelkyni. Matka, dcera, závislost, vězení, pomluvy ...

 

Kniha získala od čtenářů spoustu doporučení.

Vydalo nakladatelství Olympia.

Tipy na nejlepší knihy vydané v roce 2019

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!