Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Romantické čtení / foto: shutterstock

Podzim ve společnosti klasické detektivky

Kdy jindy se začíst do napínavého příběhu s ponurou atmosférou než na podzim, kdy je sychravo a nevlídno, ze stromů padá suché listí a v dáli se zvedá mlhový opar.

Zlámané kosti je už sedmý případ Kim Stoneové z pera populární autorky Angely Marsonsové. Zavražděná prostitutka, opuštěné dítě, přibývající mrtvoly a zoufalá matka. Jak si s tím vším poradí naše stará známá vyšetřovatelka Kim, která se opět bude muset vrátit do svého příšerného dětství? Vyšlo u nakladatelství Kalibr.



Ve Smrtících tajnostech od Roberta Bryndzy je šéfkou vyšetřovacího týmu také žena Erika Fosterová. Mladá tanečnice burlesky je nalezená mrtvá v kaluži krve u vlastního domu ráno po Štědrém dnu. Kdo mohl tak brutálně zabít mladou ženu na Štědrý večer? V Londýně se objevuje tajemná postava v černém s plynovou maskou na obličeji, která přepadává muže i ženy. Je snad vrahem mladé ona? Vyšlo u nakladatelství Cosmopolis.



Agatha Christie zde nesmí chybět. Co třeba její Záhada na zámku Styles? Na rozlehlém sídle umírá jeho stará, ovšem bohatá majitelka. Podezření, že by mohla být otrávena, se brzy potvrdí. Kdo ale za vraždou stojí? Je tolik podezřelých. . . Manžel, nevlastní syn či jeho záhadná žena? Hercule Poirot si s případem jistě lehce poradí. Vyšlo u Knižního klubu.



Na anglickém venkově se odehrává detektivní příběh Jamese Marrisona Pod vodou. Jde o naprosto klasickou britskou detektivku. Vyšetřování smrti jednoho obyvatele vesnice se ujímá Guillermo Downes, jenž je původem Argentinec a velmi těžko si zvyká na anglickou zimu. Kniha je možná pomalejšího rázu a více popisná, ovšem autor píše výborně a hodně sugestivně. Vyšlo u nakladatelství Paseka.



A nakonec jedna čerstvá novinka z našich luhů a hájů. U nakladatelství Motto vyšel další příběh Matěje Mlynáře z pera Martina Stručovského. Zavátá sněhem vypráví příběh zavražděné mladé dívky, nechybí zde akce, drogy, komploty, osobní vztahy. Určitě vyzkoušejte, čte se sama.

Tipy na knihy máte, tak teď už chybí pouze hrnek teplého čaje, huňatá deka a můžete se začíst.

Podzim ve společnosti klasické detektivky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!