Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ledové království / foto: shutterstock

V Polsku naleznete Ledové království jako vystřižené ze stejnojmenné pohádky. Jeho součástí je i největší sněhové bludiště na světě.

Skvělý zážitek pro milovníky zimních radovánek přináší unikátní stavba v podobě sněhového labyrintu, který se nachází jen pár kilometrů od slovenských hranic, v polském zimním středisku Zakopane. Park Snowlandia také letos plánuje otevřít své brány.

Městečko ležící na opačné straně Vysokých Tater je hlavním polským lyžařským střediskem, do kterého ročně zavítají za zimními sporty až tři miliony turistů. Kromě klasických sjezdových a běžeckých tratí mívá však Zakopane v zimě ještě jedno lákadlo pro turisty. Je jím ledový hrad a sněhové bludiště o rozloze až deseti tenisových kurtů, které přitahuje jak malé, tak dospělé návštěvníky.

Bludiště pro dospělé

Snowlandia přivítala první zvědavce před třemi lety a ihned se stala populárním cílem všech nadšených turistů. Ti se zde na více jak 2500 metrech čtverečních mohou proplétat mezi 60 000 ledovými bloky tvořícími unikátní bludiště, jehož stěny dosahují výšky až 2 metrů. Samotné stavby zimní říše se účastní kolem 50 pracovníků, kteří z vytesaných ledových bloků každoročně staví spletité chodby se slepými uličkami, mezi kterými bezradně bloudí návštěvníci.

Bludiště v polském Zakopane

Sněhový zámek pro děti

Zlatým hřebem celého komplexu je pak 16metrový sněhový zámek. Ten nadchne hlavně nejmenší návštěvníky, kteří v jeho místnostech objeví sochy vytesané z ledu i další skryté poklady. Pohled, který působí doslova kouzelně, se naskytne návštěvníkům ve večerních hodinách. Celý labyrint je totiž i s hradem barevně osvícený, takže si opravdu připadáte jako v pohádce.

 

V Polsku naleznete Ledové království jako vystřižené ze stejnojmenné pohádky. Jeho součástí je i největší sněhové bludiště na světě.

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!