Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívka v akvaparku / foto: shutterstock

Nejlepší akvaparky na Balkáně

Chystáte se letošní dovolenou strávit v některé ze zemí Balkánského poloostrova? V tom případě vám představíme přehlídku těch nejzábavnějších vodních parků plných adrenalinových skluzavek a atrakcí pro malé i velké.

Na Balkáně sice Disneyland nenajdete, zato si zde můžete skvěle zařádit v některém z moderních akvaparků. Přinášíme přehled těch nejvyhlášenějších, ve kterých si můžete užít jízdu na několikametrových vodních skluzavkách, dravost divoké řeky nebo třeba imitaci mořského surfování.

Aqua Paradise - Bulharsko

V Bulharsku můžete navštívit desítky různých akvaparků, jedním z nejlepších je však bezesporu Aqua Paradise v přímořském letovisku Nessebar. Do několika bazénů vede 25 adrenalinových skluzavek, užít si tu můžete umělé vlny nebo zábavnou pirátská show.

Akvapark Čikat - Chorvatsko

V oblasti mezi Balkánským a Istrijským poloostrovem vás láká na skvělou zábavu akvapark Čikat. Vzhledem k tomu, že je umístěný na ostrově, jsou jeho bazény naplněny mořskou vodou. Klienti si zde chválí hlavně přátelský přístup k dětem všech věkových kategorií, které se snaží zapojit do různých zábavných programů a aktivit.

Izgrev Hotel Aquapark - Makedonie

Akvapark, který je součástí pětihvězdičkového hotelu Izgrev Hotel and SPA, naleznete ve městě Struga na březích Ochridského jezera. Nabízí vnější i kryté bazény, wellness centrum s tureckými lázněmi, saunou, fitness centrem a širokou nabídkou masáží i jiných relaxačních aktivit.

Akvapark Jagodina - Srbsko

Největší srbský akvapark byl otevřen v roce 2015 a pyšní se 12 zábavnými atrakcemi a bazénem v olympijském stylu. Každoročně se tu konají různé soutěže, například soutěž ve vodním pólu nebo Miss akvapark. Místní obyvatelé jej upřednostňují před jinými akvaparky, jelikož park nebývá tolik přeplněn turisty a také ceny jsou zde o poznání příjemnější.

Aqualuna - Slovinsko

Jedinečný akvapark s 11 tobogány a 5 bazény nadchne hlavně děti, pro které je zde speciálně vybudovaná Aquadžungle či Aquasafari se 100 divokými zvířaty v životní velikosti. Celá vodní plocha je napájena pěti termálními prameny z okolních oblastí, takže zde není nouze o různé relaxační aktivity typu wellness či SPA.

Nejlepší akvaparky na Balkáně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!