Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pacientka v nemocnici / foto: Getfound

Motodlahu jsem používala na rozhýbání kolene po operaci, říká úspěšná krasobruslařka Anna Dušková

Po operaci kolene je nutná správná rehabilitace, která trvá v řádu několika týdnů. Rehabilitujte efektivně z pohodlí domova tak často, jak budete potřebovat.

S motodlahou se do formy můžete dostat mnohem rychleji. To potvrzuje i krasobruslařka Anna Dušková.

Co to je motodlaha?

Motorová dlaha (motodlaha) je přístroj, se kterým lze efektivně a správně rehabilitovat v pohodlí domova. Používá se po náročných operacích kloubů. Motodlaha nabízí rehabilitaci ramene, loktu i kyčle, avšak nejžádanější jsou motodlahy na rehabilitaci kolene. Po upevnění končetiny v motodlaze dochází k anatomicky správnému procvičování. Přístroj nastavíte tak, jak budete potřebovat, zvolíte rozsah pohybu v extenzi/flexi a rychlost pohybu až do 200°/min.

Kdy je motorová dlaha vhodná?

Motodlahu využívají pacienti po operaci kolene (TEP, ACL, další výkony), kteří si přejí rychlý návrat do sportovního života. Po operaci dochází pacient na rehabilitaci, kde pod dohledem fyzioterapeuta s kolenem cvičí. Rehabilitace kolene trvá až 12 týdnů a ani po této době není pacient v takové formě, v níž se nacházel před úrazem. Motodlaha hojení urychluje, navíc v pohodlí domova (např. při sledování tv). Jste po operaci kolene a chcete se vrátit rychle do formy? Vypůjčte si motodlahu v půjčovně motodlah.

Proč rehabilitovat s motodlahou?

Prokazatelně se zlepší hojení kloubních chrupavek, vazů, šlach a měkkých tkání. Sníží se bolest v operované končetině. Zlepší se lymfatická cirkulace měkkých tkání v kolenním kloubu. Po náročných operacích se noha postupně rozhýbe. Zvýší se rozsah pohybu v kolenním kloubu. Rehabilitace je velmi jednoduchá a intuitivní. Rehabilitovat můžete doma u televize. Neztuhnou vám klouby, které mohou způsobit komplikace. Pravidelné cvičení vám pomůže k vysněné formě. Otoky se začnou rychleji vstřebávat.

Více o motodlaze na koleno a kyčel

Moderní motodlaha Artromot K1 rehabilituje kyčel a koleno. Motodlahu řídíte dálkovým ovládáním, nastaví se snadno a rychle dle anatomických rozměrů pacienta. Motodlaha vhodně rozpohybuje končetinu,  rychlost lze plynule regulovat až do 200° za minutu. Maximální rozsah pohybu v kolenním kloubu je od -10° v extenzi až do 120° ve flexi. Nemusíte ji složitě přestavovat z jedné nohy na druhou. Motodlaha má protiskluzovou podložku (neklouže po posteli), podpěru stehna, lýtka a botičku. Přístroj se vejde do osobního auta a váží 11 kilogramů.

Jak motodlaha pomáhá vrcholovým sportovcům?

Česká olympijská reprezentantka v krasobruslení Anna Dušková vyhrála s partnerem Martinem Bidařem na Mistrovství světa juniorů v roce 2016 zlatou medaili. V roce 2017 se zúčastnila Mistrovství Evropy a v roce 2018 Zimních olympijských her v Jižní Koreji. Anna si velmi těžce zranila koleno. Aby se dostala zpět do formy, začala používat motodlahu a také ortézu. Jak ji motodlaha při rekonvalescenci pomohla? Přibližně měsíc jsem používala motodlahu na rozhýbání kolene po operaci. Pomohla mi zvýšit hybnost kolene cca na 100 stupňů. Výsledky se dostavovaly postupně při každodenním použití. Motodlahu bych doporučila každému, kdo prodělal jakoukoliv operaci kolene.“

K trénování používá ortézu CTi. Jak jí vyhovuje? „Ortézu jsem začala nosit kvůli operaci předního křížového vazu. Zranění kolene jsem utrpěla při tréninku na krasobruslení. Ortézu CTi nosím přibližně 3 měsíce, pravidelně s ní trénuji. Mám ji za účelem zpevnění, účinky se dostavily hned.“

Půjčte si motodlahu ještě dnes

Motodlahu si můžete půjčit v půjčovně motodlah na. Jak? Vyberte si motodlahu a odešlete poptávkový formulář. Pro urychlení objednávky zavolejte přímo do půjčovny na telefonní číslo +420 602 155 136, nebo napište na info@proormedent.cz. Motodlahu si můžete vyzvednout osobně na pobočce v Praze, nebo si ji nechte poslat domů. Doprava s instruktáží po Praze je při vypůjčení motodlahy na více než týden zdarma, ve středních Čechách je zdarma od 14 dní. Denní půjčovné stojí 250 Kč i s DPH, od 31. dne je cena 220 Kč. Vypůjčit si můžete také ortézu, kterou oceníte po operaci ACL nebo TEP.

Motodlahu jsem používala na rozhýbání kolene po operaci, říká úspěšná krasobruslařka Anna Dušková

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!