Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přátelská pracovní schůzka / foto: shutterstock

Věty, kvůli kterým můžete snadno přijít o místo

Milujete svou práci a máte pocit, že se ve všem zaměstnání nachází jenom samí přátelé? Přesto byste měli držet jazyk za zuby, alespoň co se několika vět týče. Jsou totiž vyjádření, které vás mohou připravit o místo.

Možná si to ani neuvědomujete, ale v každé firmě chodí na obhlídku personalista, která se zajímá o to, jak k práci přistupujete. Stejně tak má v podniku své špehy, kteří se nebojí “napráskat” někoho z řad zaměstnanců, pokud vykážou nepřijatelné chování. Za nepřijatelné chování může být brán i negativní postup k práci nebo věty, které z úst vypustíte a které na pracoviště zkrátka nepatří. Jaké to jsou?

Postoj k práci

Stejně tu jsem jenom na chvilku!

Při pohovoru většina lidí slibuje potencionálnímu zaměstnavateli, že v práci pobude co nejdelší dobu. Proto se nesluší říkat ihned po přijetí to, že jste v zaměstnání vlastně jenom na chvilku. Pokud se to dozví personalista, nebude mít problém vás opravdu “za chvilku” vyhodit. Nakonec tak v práci zůstanete ještě mnohem kratší dobu, než jak jste původně plánovali.

Nuda v práci

Nesnáším pondělky...

Velice častou větou, kterou pronáší opravdu velká spousta z nás, je, že nesnášíte pondělky. Jenže po pronesení této věty dáváte zaměstnancům najevo svůj negativní postoj k zaměstnání, a to se opravdu nesluší. Ve většině firmách se nyní snaží o vypěstování spíše pozitivního přístupu a pokud vykážete jenom zlomek negativního myšlení, nebudou si vámi kazit reputaci. Tudíž i věta “nenávidím pondělky” vás může stát třeba i dlouho obsazované místo.

Už chci jít domů!

Podobně je tomu v případě, že se neustále dotazujete, kdy budete moct jít domů, respektive že už chcete jít domů. Každý zaměstnavatel nerad vidí to, že se neustále díváte na hodiny a odpočítáváte si minuty do konce vaší pracovní směny. Říká to o vás jediné - že vás ta práce nebaví, nenaplňuje a že je něco lepšího než práce, kterou zrovna vykonáváte.

Věty, kvůli kterým můžete přijít o místo

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!