Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Koronavirus a V. I. Lenin: co mají společného

Lenina i Koronavirus znají všichni. Ale co je spojuje, když je rozděluje sto let?

Leninův Dekret o půdě, který vydával milionům bezzemků půdu, se neptal, kdo půdu vlastní. Lenin jej podepsal den po výstřelu z Aurory. Soukromé vlastnictví půdy v Rusku bylo tímto dekretem zrušeno.

Dekret se neptal na to, co si kdo myslí o správnosti dekretu nebo na to, jak má nějaký rolník zaplatit půjčku, kterou si vzal na zakoupení pole.

Kam vedl tento sociální experiment nemusíme popisovat. Jasně se ukázalo, že jen člověk, který svobodně žije a svobodně tvoří, rozvíjí své okolí a tím celou společnost. Ukázalo se, že jen dodržování rozumně postavených zákonů, které mají dlouhou platnost v čase, vede společnost správným směrem.

Lidé, kteří se dostanou k moci, však stále upadají v pokušení realizovat své jednoduché a nedomyšlené plány podobně jako V. I. Lenin. Robert Mugabe, bývalý prezident Zimbabwe, realizoval podobnou pozemkovou reformu jako V. I. Lenin, pouze na etnickém základě. Všem bílým farmářům, kteří vlastnili v této zemi půdu, svým výnosem půdu sebral. V násilných střetech byly tyto farmy, které živily celou zemi, bráněny nejen svými bílými vlastníky, ale také černými dělníky, kteří na těchto farmách pracovali. Výsledek? Hladomor, úplná destrukce země, miliony mrtvých, inflace 200 milionů procent. Je pozoruhodné, že se tak mohlo stát ve 21. století! Toto neštěstí kulminovalo v letech 2000 a 2001 za velmi malého zájmu světových médií.

Koronavirus je nebezpečná chřipka, která může (stejně jako každá chřipka) zabít staré a nemocné lidi. K faktům, které ohledně dění kolem koronaviru máme, můžeme přistupovat s rozumem anebo s hysterií. Epidemií se vždy označovaly nemoci, které zasáhly velkou část populace a přivodily mnoho mrtvých. Pokud se průměrný denní počet zemřelých nezvyšuje, nelze o epidemii hovořit. Pokud v nejpostiženější Itálii je počet zemřelých za rok zhruba šest set tisíc lidí, znamená to asi padesát tisíc zemřelých za měsíc, tedy zhruba 1.700 za den. Pokud včera v této zemi na koronavirus zemřelo 41 lidí, jedná se o 2% lidí, kteří včera zemřeli. To hovoříme o „nejhorší zemi a nejhorším čase“ a vůbec přitom nehodnotíme věk zemřelých! Nejdůležitější informací, která ve svobodné společnosti musí být předkládána vedle počtu zemřelých, je věk zemřelých. PRŮMĚRNÝ věk zemřelých v Itálii na koronavirus je 81,4 let! Je tedy více než zřejmé, že koronavirus může zabít jen lidi velmi staré nebo velmi nemocné. Má tedy stejné důsledky jako každá chřipka.

Česká republika, 10. 3. 2020. Franta Novák organizuje ples v místní Sokolovně. Má už nakoupené jídlo a pití, má prodané vstupenky. Tuto prestižní místní akci organizuje každoročně. Utratil veškeré své naspořené peníze a ještě si půjčil u kamarádů. Počítá s tím, že mu akce investici vrátí a ještě mu zbyde na dovolenou, tak jako každý rok. Je 10 hodin dopoledne a on se dozvídá, že večer akci nesmí udělat. Opravdu nechápe – vždyť tady nikdo není nemocný! A pak se ptá: kdo mi to zaplatí?

Pár dní předtím se poslanec českého parlamentu vrátí z „nebezpečné oblasti“. Pro jistotu se jde nechat otestovat na koronavirus (což je svým způsobem možná i chvályhodné). Test je negativní. Poslanec však prohlásí, že „pro jistotu zůstane v karanténě“. Co to všechno znamená?

V podstatě to znamená výstřel z Aurory. Já, známý představitel státní moci, teď celému národu říkám, že pod heslem „koronavirus“ můžu ohýbat veškerý právní systém i veškeré zvyklosti národa. Poslanec a známá osobnost tak jedná a vůbec se nebojí, že by proti němu některý z desetitisíců policistů a státních zástupců nebo někdo z milionů občanů podal minimálně trestní oznámení podle § 357: Šíření poplašné zprávy, který svým činem naplnil. Řekl tím totiž národu, že nevěří laboratorním výsledkům. Když by zkušený právník jeho čin prozkoumal dál, nalezl by v něm ještě mnoho dalších prohřešků proti právnímu řádu.

Národ, který zapomněl své dějiny, je donucen prožít je znovu.

Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

Co teď? To, co vždycky. Zdravý rozum. Pokud jsem novinář, můžu projevit osobní odvahu. Pokud jsem „jen prostý člověk“, můžu ovlivnit lidi kolem sebe.

Anketa

Koronavirus a V. I. Lenin: co mají společného

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!