Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zimní pneu / foto: shutterstock

Vyberte správné zimní pneu: WinterContact TS 860, nebo Nokian WR D4?

Listopad se pomalu blíží a s ním i povinnost zimních pneumatik. Zatímco někteří nazouvají zimní pneumatiky ještě před příchodem listopadu, jiní nechávají výměnu až na poslední chvíli a čekají na první mrazíky.

Co říká zákon? A jaké gumy v letošním roce hrají prim?

Podle zákona byste měli mít na svém vozidle zimní pneumatiky od prvního listopadového dne do posledního březnového dne následujícího roku, a to za předpokladu, že se na silnici nachází souvislá vrstva sněhu, led, nebo námraza. Stejně tak tato povinnost platí v případě, že je možné vzhledem k povětrnostním podmínkám danou situaci předpokládat.

Jestliže v letošním roce musíte vybrat nové pneu, protože ty staré dosloužily a nemají takový dezén, jaký je potřeba, podívejte se na následující dva modely.

WinterContact TS 860

Velice dobře hodnocené jsou pneumatiky WinterContact TS 860, které nastupují na místo úspěšných gum WinterContact TS 850. Doposud proběhlo už 22 porovnávacích testů, v nichž novinka s označením TS 860 skončila 15krát na prvním místě, což je opravdu obrovský úspěch, nemyslíte?

WinterContact TS 860 spadají do vyšší třídy, přičemž dokážou zajistit úsporu paliva, mají výbornou přilnavost na mokru, během jízdy jsou tiché, a navíc se dají koupit za přijatelné ceny. I samotní zákazníci jsou s těmito druhy naprosto spokojeni, přičemž pneumatikám udělili hodnocení 98 %.

Vybrat si můžete z několika různých průměrů, a to 13“, 14“, 15“, 16“ i 17“. Nestane se tedy, že byste zrovna pro váš automobil nemohli najít vhodnou alternativu.

Výrobce Continental své produkty neustále inovuje, přičemž gumy WinterContact TS 860 jsou názornou ukázkou. Zajišťují rychlý odvod vody a jsou bezpečné jak na sněhu, tak i ledu. Vyrobeny jsou z nové pryžové směsi, jež obsahuje siliku, a tím pádem jsou pneumatiky flexibilnější. Zvládnou bez problémů podmínky české zimní sezóny.

Nokian WR D4

Zapomenout nesmíme ani na pneumatiky Nokian WR D4, které byly úspěšné i při testování na arktických ledovcích. Nemusíte se tedy bát toho, že by vás tyto gumy nechaly v horských oblastech ve štychu. Disponují širokými kanály a mnoha drážkami, čímž je zabráněno aquaplaningu. Zároveň má tento model vynikající hodnocení v brždění na mokré silnici.

Hlavními výhodami pneumatik Nokian WR D4 jsou maximální přilnavost na sněhu, výborná odezva při řízení a nízká spotřeba benzínu. Stejně jako předchozí gumy, tak i tyto patří do vyšší třídy. K dostání jsou kromě jiného i průměry 18“, 19“, ba dokonce i 20“.

Zákazníkům se Nokian WR D4 velice zamlouvají, a proto si tyto pneumatiky také vysloužily hodnocení 97 %.

Teď si stačí jen vybrat zimní sadu, kterou nasadíte na svůj automobil. Myslete na to, že od kvality pneumatik se odvíjí i bezpečnost jízdy.

Vyberte správné zimní pneu: WinterContact TS 860, nebo Nokian WR D4?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!