Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
3d Lis / foto: termolisy.cz

Novinkou je sublimační tisk. Zvládněte i složité tiskařské práce

Potisky na nejrůznější předměty jsou stále ve velké oblibě. Kromě toho nebylo nikdy jednodušší vyrobit si je také prakticky v domácích podmínkách nebo svépomocí u vás ve firmě.

Pokud chcete vyrábět vlastní originální potisky a nevíte, jaké nástroje k tomu budete potřebovat, v tomto článku vám na vaše otázky rádi odpovíme.

Jednoduchá výroba reklamních předmětů

Zpravidla se s potisky setkáme u reklamních předmětů. Máte logo firmy a potřebujete jej dostat na hrnek, přívěsek nebo na podložku pod myš? Není nic jednoduššího než si vybrat na webu kvalitní termolisy na potisk předmětů. Z technologického hlediska funguje celý proces na principu lisu za využití dostatečných teplot, asi 190 stupňů celsia. Abyste přenesli požadovaný motiv na nějaký objekt, je však potřeba nejprve vytvořit předlohu, kterou je nutno vytisknout na speciální tiskárně s využitím:

- Sublimačního inkoustu

- Dvouvrstvého sublimačního papíru

Hotovou předlohu následně využijete v samotném termolisu, který ji dokáže přenést na vybraný objekt. Sublimační inkoust má totiž speciální vlastnosti, které mu umožňují při určité teplotě ihned změnit skupenství, konkrétně na skupenství plynné. Díky tomu je schopen přilnout k požadovanému objektu. Výsledkem jsou přitom stálé a zářivé barvy.

Zvládněte ještě více

Někdy může přijít potřeba provedení složitějších tiskařských prací, a to klidně také pro vytváření podkladů k sublimačnímu tisku. Pokud tedy máte před sebou úkol, pro který vám nepostačí klasická obyčejná tiskárna, přichází na řadu profesionální řezací plotr. Ten se běžně používá jako standardní pomůcka polygrafického průmyslu, ale pro nás je důležité to, že s ním zvládnete pracovat s různými povrchy a dělat přesné výřezy či vzory. Plotr je zkrátka moderní tiskárna pro učiněné kreativce, kteří chtějí svou tvorbu posunout o něco výše.

Novinkou je sublimační tisk. Zvládněte i složité tiskařské práce

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!