Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejlepší filmové honičky

Drtíte doma playstation ve snaze ujet policajtům, či porazit vytuněnou káru soupeře? Připravili jsme pro vás výběr nejlepších filmových honiček, které byly natočeny.

Pro pořádek říkáme hned dopředu, na Semira Gerkhana z Kobry 11 zapomeňte. Také ti, kteří se každý večer modlí u oltáříku „rychle a zběsile“ nemusí číst dál. My budeme psát o dobrých filmových honičkách...

Začneme rovnou tou nejobdivovanější z doby, kdy motory aut nebyly ještě škrceny emisními předpisy a mít doma V8 neznamenalo si podepsat zelený rozsudek smrti. Ti znalejší z vás už určitě tuší a když zazní jméno Steve McQueen, ví už všichni. Tento vynikající herec byl ovšem i úspěšný automobilový závodník, a tak mu výkony z filmu Bullitův případ lze i uvěřit. Takže Ford Mustang vs Dodge Charger!

Jestliže řekneme Peugeot 406, většina z vás vykřikne Taxi! První díl si určitě získal sympatie mnoha motoristických nadšenců, leč pokračování už tak slavné nebylo. Ale zapamatovat si hlášku „Tak co bavoračky, furt v tom traktoru?“ se určitě vyplatí. 406ka si ovšem zahrála i v jiném filmu, kde jí bylo soupeřem BMW pětkové řady. Ostatně ve snímku Ronin nebylo o automobilové honičky nouze. Aktérem bylo i nadupané Audi S8, které ukázalo krásný drift a prohnalo XM od Citroenu.

A8 vs XM

Dobře, přemluvili jste nás, jedno taxi prosím!

A co takhle honička v světě, kde neplatí fyzikální zákony? Cadillac CTS v područí překrásné Trinity kličkuje po americké highway ve snaze uniknout rastafanským albínům. Přemety aut nešťastníků neberou konce a mnohdy minou CTS doslova o milimetry. Za zmínku stojí i surfování Agenta na přední kapotě nebohého Cadillacu. Na své si ovšem přijdou i motorkáři s Ducati 998 při zběsilé jízdě v protisměru.

A jak to dopadá, když kamera už není filmová, ale reportážní, a patří jistému zpravodajskému kanálu?

Samozřejmě tento výčet není absolutní a zdaleka ani konečný. Teď už je to jen na vás, podělte se s námi v diskusi o vaše favority.

Jaké filmová honička se líbí vám?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 69