Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Urban jungle / foto: shutterstock

Urban jungle styl přináší džungli do chaosu velkoměsta

Frustruje-li vás šeď velkoměsta, vneste do svého života trochu zeleně díky stylu bydlení nazvanému urban jungle, jehož cílem je přinést trochu exotické zeleně do našich panelákových domovů a vydlážděných ulic.

Vpusťte si zeleň do života

Vybavte svůj dům či byt doplňky v jungleurban stylu a uvidíte, že společně s ním ožijete i vy. Tento styl jednoduše přináší do života více zeleně a radosti. Jeho jádrem jsou rostliny, spousta rostlin. Čím více, tím lépe. Rozmístěte zelené rostliny všude po bytě, kromě okenních parapetů, zaplňte stojany, tvořte květinová zákoutí, naaranžujte květiny i do méně obvyklých místností, například koupelny či předsíně. Nezbývá-li vám již žádná polička volná, zavěste květiny pod strop a nechte je volně splývat k zemi.

Exotické motivy vás přenesou do africké stepi

Typickým obrázkem tohoto stylu jsou růžoví plameňáci doplnění o tmavě zelené listy monster. A právě tyto motivy tvoří jádro bydlení v městské džungli. Kombinovat lze motivy jakýchkoliv exotických rostlin s cizokrajnými zvířaty. Kromě monstery se uplatní například kaktusy a sukulenty, citrusy, popínavé rostliny, kapradiny, draceny atd. Zvířecí vzory se hemží kromě plameňáků papoušky, zebrami, slony, žirafami, zkrátka vším, co na nás číhá v africké stepi.

Tmavý nábytek pro kontrast

K tomuto stylu ladí kontrastní nábytek, tedy žádná světlá dýha, ale kvalitní tmavý masiv. Bát se nemusíte odstínů tmavě hnědé ani černé barvy. Budete-li doplňky ladit do jasných a zářivých tónů tyrkysové, tmavě žluté, oranžové a růžové barvy, vytvoříte svěže působící kontrastní prostor, v němž se bude nejen dobře relaxovat, ale i pracovat.

Bojíte-li se velkých změn, přeodějte svůj byt do nového stylu postupně

Úplně stačí pro začátek pořídit v tomto stylu jen doplňky, například polštářky, lampičky, přehozy nebo koberce a obrazy. Uvidíte, jak se váš byt i po těchto nepatrných změnách rozzáří.

Urban jungle styl přináší džungli do chaosu velkoměsta

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!