Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co je lepší? Soulož, nebo spánek?

Britové se shodují na tom, že nejsladší z malých radostí je dobře se vyspat. Průzkum ukázal, že spánek je žádanější než peníze či sex.

Představě, jak se po dlouhém dni zachumlají pod peřinu a ráno se probudí pořádně vyspalí, lidé prostě neodolají. Na druhém místě se v průzkumu umístila radost z neočekávaného nálezu deseti liber (295 Kč) v kapse a až na třetím místě je přitulení se k milované osobě v posteli.

Tři tisíce dotazovaných Britů pak na čtvrté místo umístily příležitost smát se, až člověku tečou slzy. Na pátém místě najdeme možnost přispat si.

Rob Stacey, mluvčí společnosti Batchelors Cup-a-Soup, která průzkum prováděla, řekl reportérům listu Telegraph: "Pocit, který člověk má, když uléhá do postele po dlouhém dni, se prostě nedá překonat. A ten pocit je ještě lepší, když se člověk probudí ráno dospalý a v dobré náladě. Člověk k pocitu štěstí nepotřebuje, aby se v jeho životě přihodilo něco zásadního - někdy postačí drobnosti."

Celkové pořadí malých radostí života pak vypadalo následovně:
1. Dobře se v noci vyspat
2. Najít v kapse zapomenutou desetilibrovou bankovku
3. Přitulit se v posteli k partnerovi či partnerce
4. Smát se, až člověku tečou slzy
5. Přispat si
6. Ulehnout do čerstvě povlečené postele
7. Výhodná koupě
8. Někoho rozesmát
9. Setkání se starými přáteli
10. Smát se věcem, které se nám přihodily v minulosti

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 96