Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Siamská dvojčata se živí jako pavouk v cirkusu

Žít jako siamská dvojčata by asi nechtěl zažít nikdo. Takový život je totiž velmi komplikovaný a pro vnějšího pozorovatele v podstatě nepochopitelný.

Lidé na ně chodí
Mohli by o tom vyprávět i Ganga a Jamula Mondalovy z Indie. Tyto devětatřicetileté siamské sestry zná stále více lidí. Vystupují totiž v cirkusu coby „Pavoučí sestry“.

Svůj hendikep tak využívají jako výhodu. Jejich představení spočívá v tom, že se na scéně pohybují jako pavouci. Od pořadatelů za jedno vystoupení dostanou v přepočtu sedm set korun.

Rozdělit se nechtějí.
To je významné vyztužení rozpočtu celé jejich rodiny, která má dvaadvacet členů. Částka, kterou siamská dvojčata přinesou z cirkusu, stačí na zhruba denní přežití celé rodiny.

Sestry jsou jedněmi z nejzvláštnějších siamských dvojčat na světě. Mají dvě hlavy, tři nohy a čtyři ruce. Teoreticky by mělo být možné je oddělit. Toho se ale dvojčata obávají a chtějí zůstat spojené.

„Takhle nás Bůh stvořil, a takhle zůstaneme,“ zní jejich smířenost s osudem.

Video:


Spider Girls - A funny movie is a click away

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 190