Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bruno / foto: Universal/Daily Mail

Bruno rozzuřil Rakousko. Střílí si z Hitlera i Fritzla

Sascha Baron Cohen, proslulý Boratem, vzbuzuje nové vášně.

Americký herec Sascha Baron Cohen je skutečným enfant terriblem šoubyznysu. Velké pozdvižení způsobil už ve své minulé roli Borata a teď svými vtípky opět vzbuzuje mnohdy negativní emoce.

Fritzl i Hitler bez problémů
Je otázkou, zda to nepřehnal, když si coby rakouský homosexuální televizní reportér Bruno střílel z rakouského národního neštěstí – kauzy kolem Josefa Fritzla, který byl loni usvědčen ze zneužívání své dcery a jejích dětí, které navíc držel v podivné kobce.

Celá věc došla tak daleko, že rakouský velvyslanec ve Velké Británii Emil Brix vyzval k bojkotu stále slavnějšího a oblíbenějšího komika.

Posuďte sami, zda to Cohen zasluhuje za výrok ve filmu Bruno, ve kterém tvrdí, že chce být největší rakouskou superstar od dob Hitlera a o Fritzlovi prohlásil, že je rakouským snem najít si práci, najít si kobku a pěstovat zde rodinu.

Rakouský velvyslanec tak vyzval k bojkotu zmíněného snímku. Ten již dříve vyvolal negativní reakce v komunitě gayů. Prý Bruno spíše podněcuje homofobii, než že by si z ní střílel...

Na Jacksona se nesahá
Nedá se však očekávat, že by ožehavé scény z filmu zmizely. I když jinak nekompromisní Cohen přece jen udělal výjimku se sestrou Michaela Jacksona, z níž si ve stejném filmu střílel.

Z úcty k Michaelovi Jacksonovi scénu s jeho sestrou odstranil. Smrt zpěváka totiž přišla těsně před americkou premiérou. A když se člověk podívá na obrovské haló, jaké úmrtí Jacksona způsobilo nejen v USA, udělal Cohen jedině dobře.

Střílením si z této ikony či její rodiny by totiž proti sobě zcela jistě popudil veřejnost. Zatímco narážky na Fritzla, Hitlera a gaye vezme většina lidí s humorem, i když snad i s vědomím, že tohle je přinejmenším na hraně, ne-li za ní.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132