Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
BigPink / foto: Shutterstock

Velký růžový králík je vidět z vesmíru

Obrovský růžový králík se objevil v italských Alpách a je tak velký, že je dokonce vidět z vesmíru. Měří přes šedesát metrů na délku a byl vytvořen rakouským uměleckým spolkem.

Baví i vesmír
Králík se stal okamžitě místním fenoménem. Sjíždějí se k němu lidé z okolí a dovádějí na něm. Baví je například vylézat na jeho končetiny či hlavu a někteří jeho fanoušci na něm dokonce spí.

magazin.cz

Tvůrci králíčka chtěli především potěšit místní a udělat něco výjimečného. Když se ale dozvěděli, že je jejich stvoření vidět z vesmíru, vyrazilo jim to dech. Sami se můžete přesvědčit pomocí programu Google Earth.

magazin.cz

Přitom výroba obřího králíka trvala celých pět let. Nadšenci k jeho konstrukci použili měkkých, vodotěsných materiálů a následně ho vycpali slámou, aby se na něm dalo dovádět.

Původně měl jen pobavit
„Našim původním záměrem bylo lidi pobavit. Když kolem králíka procházíte, prostě se nemůžete ubránit smíchu,“ tvrdí Wolfgang Gantner z vídeňské umělecké skupiny.

„Máme radost, když lidé lezou na jeho sedmimetrové strany a odpočívají na jeho bříšku.“

Králíkovi ke slávě pomohl přesun do regionu Fava v roce 2005. Do té doby byl jen místní atrakcí. Ovšem Fava už je sama o sobě vysoko položeným místem, asi sedmnáct set metrů nad mořem. A tady je králík vidět prakticky odkudkoliv, třeba i z vesmíru.

Kdo ví, třeba na něj právě teď shlíží kosmonauti z mezinárodní vesmírné stanice ISS, mezi nimiž je opět jeden vesmírný turista.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 413