Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Video: rozmlátil kancelář na hadry

Neuvěřitelné představení se odehrálo v jedné ruské, na první pohled naprosto obyčejné kanceláři.

Výjimečnou ji udělal až výkon jednoho z úředníků, kterému evidentně přeskočilo a jal se likvidovat vše, na co přišel.

Pořádně mu přeskočilo
Scéna je sledována průmyslovou kamerou a začíná zcela nevinně. K dotyčnému se naklání jeden z jeho kolegů a zřejmě mu něco vysvětluje, zatímco přebírá papíry. Co to bylo, těžko říci, jelikož to kravaťáka rozzuřilo do běla.

Z ničeho nic bere do rukou desky a majzne s nimi prvního nebožáka do hlavy. Následuje totální amok s pohazováním monitorů. V jednu chvíli se zdá, že šlo jen o bleskový zkrat – úředník začíná sbírat papíry, které rozházel, ale jeho rozhořčení je nejspíše hlubšího rázu, protože po několika sekundách na to kašle, papíry hází po kolegovi, skáče na stůl a do všeho kope.

S gustem vytrhává desky rozdělující „open space“ kancelář na jednotlivé kóje. Zanedlouho je z dříve kultivovaného prostoru kůlnička na dříví.

Místy dokonce ohrožuje ostatní zaměstnance na zdraví. Po několikaminutovém řádění se odhodlá k zásahu ostraha, která šílence pacifikuje a ten upadá do agonie.

Nebezpečná úředničina
Co ho k takovému jednání mohlo dovést? Odpůrci byrokracie by měli jasno. Kancelářský život, klasická úředničina lidi degraduje do role strojů plnících často obskurní příkazy a stanovy neviditelného systému, který je symbolizován neprůhlednou hierarchií nadřízených.

Úkony se stále opakují, o jejich významu a důležitosti by se přitom dalo s úspěchem pochybovat. Hlavním cílem se zdá být samotný proces – papírování.

Člověk si dříve či později musí začít připadat jako bezvýznamné kolečko aparátu, jehož funkčnost nechápe. Cítí se průměrně a zbytečně.

V takovém prostředí stačí malý impulz a dlouho tutlané námitky vybuchnou na povrch. V extrémním případě může dojít až k takto excesivním výstupům.

Co s tím? Těžko říct, snad jen konstatujme novou diagnózu – úředník.


Office Worker Goes Absolutely Insane - Watch more free videos


Office Worker Meltdown Second Angle - Watch more free videos

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 266