Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilka Bruehl / foto: Instagram-ilkabruehl

Svět modelingu ovládly ženy, jejichž vzhled odporuje původním ideálům krásy

Dokonalé křivky, míry 90-60-90, alabastrová pleť – jak nejnovější trendy ukazují, doposud upřednostňované stereotypní požadavky na světové topmodelky ustupují do pozadí.

Svět modelingu si již delší dobu začíná všímat žen, které by podle původních měřítek krásy ve světě vysoké módy neobstály. Poukazují na jejich odlišnost a vidí v nich odraz přírody, která stvořila každého člověka osobitě krásným. Módní byznys má za cíl novým typem modelek poukázat na to, že není třeba připodobňovat se pomyslným ideálům krásy a snažit se vypadat jako někdo jiný, ale že důležité je naučit se milovat své tělo a hlavně pak svoji osobnost. Nedávno vyvolal pozitivní ohlas módní dům Gucci, který si pro svoji novou kampaň vybral jako modelku dívku s Downovým syndromem. Značka Victoria’s Secret zase na své věhlasné show dala prostor plus size modelkám nebo nebo transgender manekýnám. Jak je vidět, světové módní domy se nekonvenční krásy nebojí a i my jsme si všimli několika úspěšných dam se světa přehlídkových mol, kterým jejich pomyslné nedostatky zařídily hvězdnou kariéru.

Ilka Brühl

Německá modelka z úvodního obrázku razí heslo: „Každý je krásný, každý svým vlastním způsobem“. Její tvář poznamenalo vzácné genetické onemocnění, tzv. ektodermální dysplazie, které vede k malformacím očí, vlasů, zubů a potních žláz. Kromě módních přehlídek se dnes snaží inspirovat ostatní pozitivním přístupem a láskou k sobě.

Diandra Forrest

Diandra

Diandra je Afroameričanka, jejíž pleť je díky albinismu neuvěřitelně růžová. Stala se první albínsko-americkou modelkou, která předváděla modely prestižních módních značek.

Sara Geurtsová

Sara

Ti, kdo ji spatří, předpokládají, že jde o dámu v letech. Sara se však narodila v roce 1991 s Ehler-Danlosovým syndromem, který postihuje pojivovou tkáň a v některých případech způsobuje, že pokožka postiženého člověka je extrémně pohyblivá a vrásčitá. Přes obtížné období se nakonec naučila milovat sama sebe a své tělo vnímá jako nedílnou součást vlastní osobnosti.

Sophia Hadjipanteli

Sophia

Sophii nadělila matka příroda husté a silné obočí, které jí navíc srůstá do sebe. Původní mindrák však dokázala přeměnit na svoji přednost a díky instagramovým příspěvkům je dnes známou tváří ve světě módy.

Simone Thompson

Simone

Holá hlava, potetované tělo a široké, velmi široké přední zuby. Mnoho lidí by se tuto vadu snažilo vyřešit u dermatologických expertů, ale Simone ze svého chrupu učinila osobitý znak, kterým se odlišuje od ostatních.

Winnie Harlow

Winnie

Známá kanadská modelka, která zrušila všechna tabu o vitiligu. Vitiligo je kožní onemocnění, u kterého jsou některé oblasti těla méně pigmentované než jiné. V případě Winnie je celé její tělo poseto světlými skvrnami, z nichž nejcharakterističtější jsou ty kolem jejích úst.

Maeva Giani Marshall

 

Maeva

 

Francouzská modelka, jejíž tvář je kompletně pokryta pihami. Dnes už je neskrývá, neboť jí dopomohly k nejedné úspěšné módní kampani.

Tabria Majors

Tabria

Tabria nemá žádné genetické vady ani zvláštní nedokonalosti, ale pro mnohé by nesplňovala obecnou představu modelky. Její tělo je totiž daleko za hranicí standardní velikosti. I přesto se Tabria stala skutečnou zastánkyní žen kyprých tvarů. „Kdo řekl, že přitažlivé je pouze štíhlé a dlouhé tělo? Proč by všechny ženy, bez ohledu na to, jaké mají tělo, měly usilovat o ploché břicho?“ To jsou její hlavní myšlenky, kterým dodává odvahu ženám, které mají nějaké to kilo navíc.

Anketa

Svět modelingu ovládly ženy, jejichž vzhled odporuje původním ideálům krásy

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2