Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sportování na kole / foto: ibb.co

Jarní únava vás nedostane. Jaké venkovní sporty dokážou po zimě nakopnout?

Jaro je tady a s ním i vkrádající se jarní únava. Utečte jí třeba v běžeckých teniskách nebo jeďte na kole s větrem o závod. Jaké jarní sporty vám po zimě dodají energii?

Šlápněte do pedálů a oprašte kolo

Někteří si ještě užívají poslední sníh na sjezdovkách, většina z nás už ale vyhlíží teplejší počasí a s ním spojené venkovní aktivity. Cyklistika patří k nejoblíbenějším sportům u nás a není divu! Cyklostezky přibývají jako houby po dešti a na kole si pohodlně zajezdíte, ať už jste aktivní sportovec, nebo máte pár kilo navíc.

Dalším velmi oblíbeným jarním sportem jsou kolečkové brusle. Pohyb na nich je stejně jako při cyklistice aerobní, takže hubnete, posilujete svaly a zároveň tvarujete tělo. O zvyšování kondice ani nemluvě.

In- line bruslení je oblíbeným sportem napříč generacemi

Během k psychické pohodě a silnější imunitě, vzít můžete i čtyřnohého miláčka

Běhat můžeme v jakémkoliv ročním období, do podzimních a zimních plískanic se ale nechce nikomu. Jarní počasí motivuje k výběhu mnohem víc. Radostí z pohybu si navíc zvyšujete odolnost vůči stresu, se kterým úzce souvisí také fyzické zdraví, potažmo dobrá imunita.

Sdílí s vámi domácnost čtyřnohý miláček a vy s ním pravidelně chodíte na procházky po okolí? Zkuste to ještě aktivněji. Canicross je aktuálně opravdu v kurzu. Jde o běh s vaším pejskem, kterého tak příjemně unavíte a zároveň zamakáte na své fyzičce. Vyběhnout můžete i jako úplný začátečník s jakoukoliv rasou psa. Potřebujete pouze základní vybavení, a to sedák, odpružené vodítko a postroj.

Běh se čtyřnohým mazlíčkem

Nordic walking je vhodný pro všechny věkové kategorie

Další způsob, jak oživit obyčejné procházky, je nordic walking. Za tímto anglickým označením se skrývá svižná chůze s hůlkami, která připomíná pohyb na běžkách. Výrazně si zlepšíte kondici a navíc spálíte o téměř 50 % více kalorií než při klasické chůzi. Tento sport je navíc vhodný pro všechny věkové kategorie! Nezatěžuje kolena ani další klouby.

Někdy si vystačíte s teniskami, jindy budete muset investovat do konkrétního sportu více. Mimo všechny pomůcky ale také sáhněte po funkčním oblečení, ať si po zimě neuženete nepříjemné nachlazení. Na kolo a běh se hodí nejen přiléhavé tričko, ale také přiléhavé kalhoty. Pro nadšence do turistiky budou lepší prodyšné a volnější outdoorové kalhoty. Každý si určitě vybere ze široké nabídky pánských a dámských outdoorových kalhot.

K tomuto článku není otevřena diskuze