Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Klimatizace / foto: shutterstock

Ventilátory, klimatizace i zvlhčovače vzduchu. To vše je nedílnou součástí moderní domácnosti

V souvislosti s tím, jak se lidé stále více zajímají o své zdraví, jsou v dnešní době kladeny také vysoké požadavky na kvalitu vzduchu v interiéru. Ten totiž do značné míry ovlivňuje náš zdravotní stav.

Není to ale pouze o zdraví, ale také o tom, že zkrátka chceme mít doma příjemně. A to jak v zimě, tak v horkých letních dnech. Pojďme se podívat na to, které přístroje vám mohou takovou pohodu navodit.

Popularita i praktičnost ventilátorů je vysoká

Ventilátory rozhodně nejsou jen nějaké nouzové řešení, když se potřebujeme trochu ochladit. Jedná se o zařízení, které dokáží rozhýbat vzduch v interiéru v náš prospěch a v mnoha ohledech plní řadu praktických funkcí. Třeba takové ventilátory v koupelně pomáhají odvést z místnosti přebytečnou vlhkost třeba po sprchování. Můžete si ale pořídit také ventilátor designový, k čemuž jsou ideální stropní modely. Mezi velmi populární patří:

  • Ventilátory s oboustrannými lopatkami
  • Ventilátory s LED osvětlením

Co jsou to oboustranné lopatky? Jednoduše takové, které mají na každé straně jinou barvu. Můžete je přitom libovolně otočit, čímž získáte jiný design ventilátoru. Populární je také stropní ventilátor se světlem, který obsahuje úsporné LED osvětlení. To je nejen úspornější pro vaši peněženku, ale zároveň vytváří příjemnější světlo než třeba zářivky. Můžete si samozřejmě vybírat z různých teplot světla, jak vám to vyhovuje.

Klimatizace a zvlhčovače

Po dlouhá léta jsou klimatizační jednotky hitem na západ od našich hranic. Teprve v posledních letech se více rozšiřují také u nás, a to nejen v průmyslových objektech, ale právě v běžných domácnostech. Z důvodu jednoduchosti instalace jsou populární také mobilní klimatizace. Takové přístroje přitom neumí pouze chladit, ale některé modely umožňují také přitápění.

Příjemné klima zajišťuje také optimální vlhkost. Zatímco v mnoha domácnostech bývá problém vysoká vlhkost vzduchu a tvorba plísní, v některých případech to může být i naopak. Tady pomohou zvlhčovače vzduchu. Je to mimo jiné výborná prevence proti onemocněním dýchacích cest.

Ventilátory, klimatizace i zvlhčovače vzduchu. To vše je nedílnou součástí moderní domácnosti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!