Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Problémy s erekcí? Tyhle vůně zabírají

Věděli jste, že vůně mohou mít vliv na erekci, nebo na to, co se vám bude zdát?

Pokud jste ve spánku vystaveni nepříjemným pachům, je velká pravděpodobnost, že budete mít noční můru. Platí ale i opak.

Například dobrovolníci, kteří ve spánku vdechovali vůni růží, měli sny převážně pozitivní. Vědci z Nadace pro léčbu a výzkum chutí a pachů v Chicagu užívali jako nepříjemný zápach zkažená vejce, ale nejspíš by podobně zafungovala i smradlavá ponožka.

Čich má vliv na naše chování v mnoha směrech. Například "nebezpečný" zápach, když cítíme, že někde něco hoří, způsobí v těle takřka okamžitě "únikovou" reakci a zvýšenou hladinu adrenalinu.

Některé pachy jsou zase sexuálně stimulující.

Vědci zkoumali levandule i bonbóny
Dr. Alan Hirsch z chicagské nadace vybral jako potenciální kandidáty 30 různých příjemných vůní a předpokládal, že budou působit nejen na nos, ale i další části těla. Jak uvádí server MSNBC, Hirsch měřil u mužů vystavených různým vůním průtok krve penisem.

Ukázalo se, že nejvíce stimulující byla vůně levandule a dýňového koláče. Tyto vůně zvýšily prokrvení mužského orgánu o 40 procent. Vůně koblih a černé lékořice skončila na druhém místě s 31,5 procentním nárůstem prokrvení. Brusinky skončily beznadějně poslední. Takže dámy, pokud se chystáte svádět nějakého muže, raději je vynechejte.

Hirsch také studoval vliv vůní na ženy a měřil jejich sexuální reakce. Kombinace bonbónů a okurky vedla ke třinácti procentnímu nárůstu v prokrvení vagíny a umístila se spolu s dětským pudrem na prvním místě. Na druhém místě se umístily levandule a dýňový koláč.

Alespoň na něčem se tedy ženy s muži shodnou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 137