Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vzrušení / foto: shutterstock

Pozor! Orgasmus může zabíjet

Vyvrcholení jedné milostné chvilky Laury Callaghan z Anglie to jen dokládá: „V jednu chvíli jsem si užívala fantastického sexu, okamžik poté již jsem nebyla schopná ani mluvit, ani se hýbat.“

Laura Callaghan z anglického Stockportu trávila víkend se svým přítelem Martinem Leesem v Budapešti. Více než památkám a folklóru maďarského hlavního města se ovšem dvojice věnovala sexuálním hrátkám. „Většinu víkendu jsme strávili v posteli,“ přiznává Laura.

Poslední večer na hotelu si zamilovaný pár užíval doslova plnými doušky. „Dostala jsem neuvěřitelně silný orgasmus. Celá jsem se třásla, bylo to úžasné,“ vzpomíná Laura.

Z ráje do pekla
Superorgasmus však nabral nečekaný – a pro milence značně nepříjemný – směr: Laura ztratila veškerou citlivost a nemohla se ani pohnout.

„Snažila jsem se něco říct, ale nešlo to,“ vzpomíná. Martin se nejprve domníval, že jde jen o vysílení po náročném představení, brzy mu však došlo, že je situace vážnějšího charakteru. „Její koordinační schopnosti byly ty tam, vypadala jako zdrogovaná,“ popisoval Martin partnerčin stav.

Doktoři nemohli nejprve přijít na to, v čem je problém, později však vyšlo najevo, že silný orgasmus u Laury spustil mozkovou mrtvici. Po měsících rehabilitace, kdy se dívka znovu učila chodit a mluvit, je už v pořádku. A dokonce se již s Martinem opět odvažuje pouštět do sexuálních hrátek.

„Nejdřív jsme se obávali, abych nedostala další mrtvici. Je mi ale teprve 25 let, a tak se nehodlám vzdát svého sexuálního života,“ říká Laura kategoricky. Podle ní s sebou však nemilá příhoda přinesla také něco pozitivního. S Martinem jsou si dnes blíže než dříve a dokonce plánují společnou koupi domu.

Varování? Bolest hlavy
Podle některých neurologů může být varovným signálem podobných obtíží, jaké zažila Laura, také bolest hlavy. Během orgasmu totiž velice rychle stoupá krevní tlak, což výrazně zatěžuje mozkové tepny, které zkrátka nemusejí takový nápor vydržet.

Ta část lidí, jež v souvislosti se sexem trpí bolestmi hlavy, by podle odborníků měla vždy vyhledat odbornou pomoc. Problém však může nastat u těch, kteří (nebo spíše které) migrénu jen předstírají...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 228