Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
IT Crowd / foto: Česká televize

IT Crowd: lepší než Červený trpaslík?

Česká televize sáhla po dalším vynikajícím britském sitcomu.

magazin.cz
Není to tak dlouho, co Česká televize reprízovala britský sitcom Black Books. Od pátku nasazuje další seriál z dílny Grahama Linehana, akorát se zakouřené knihkupectví promění v kamrlík IT oddělení a nevrlého prodavače vystřídá líný „ajťák“.

Pokud víte, co znamenají ta podivná označení IT nebo „ajťák“, budete při sledování IT Crowdu (česky Ajťáků) v sedmém nebi. Linehan se zaměřil právě na počítačové nerdy, kteří tráví většinu času studováním manuálů a sociální život vedou maximálně se spoji a mikroprocesory.

Experti

magazin.cz
Roy a Moss jsou přesně takoví mimoni. Společnost Reynholm Industries (nikdo netuší, v čem tahle firma podniká) je odstěhovala do suterénu, aby ukázala, jak moc si dvojky počítačových expertů váží.

Jejich kancl jakoby existoval v jiném světě, který se řídí bizarními technickými pravidly a přítomnost cizího člověka - nebo dokonce ženy - je naprosto vyloučená. Ono kdo by taky chtěl vidět ty zjevy, co vás vždycky sjedou po telefonu a jejich rady se omezují na „Zkoušel jste to vypnout a zapnout?“ nebo „Je to zastrčený v zásuvce?“.

Jakmile jde o počítače, tak je Roy schopný brutálně seřvat i svoji mámu a Moss se bez nich neobejde do té míry, že hlásí požár pomocí e-mailu. Jistěže napíše vhodný počet vykřičníků a nezapomene hezky pozdravit.

Alenka v říši divů
Do tohohle prostředí přichází pracovat nová šéfka Jen Barber. Flek v Reynholm Industries si představovala jako něco na způsob Ally McBeal, jenže do životopisu uvedla, že se vyzná v počítačích. Což samozřejmě není pravda, a tak musí před Royem a Mossem hrát divadýlko, protože se stala jejich vedoucí.

magazin.cz
Skvadru podivínů doplňuje třeba upírský Richmond (náklonnost ke gothické subkultuře ho připravila o vysoké postavení ve firmě) nebo šéf společnosti Denholm Reynholm (ten vás zajisté naučí, jak se zbavovat kancelářského stresu a ještě se dozvíte něco o týmové práci).

První epizoda šestidílné řady poběží na ČT2 už v pátek 11. dubna ve 23:10. Pokud náhodou nebudete bojovat proti kancelářskému stresu na diskotéce nebo v hospůdce, dejte asociálním Ajťákům šanci. Než na ně ale budete mít prosbu, zapamatujte si důležitou poučku: „Read the fu*king manual.“

Podívejte se na trailer:

Budete sledovat IT Crowd?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 395