Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Letadlo nouzově přistálo kvůli polévce

Nevěříte, že by mohla houbová polévka způsobit přistání letadla? Věřte.

Letadlo společnosti Ryanair muselo nouzově přistát, protože z jedné přihrádky nad hlavami cestujících začala kapat houbová polévka. Bohužel ale kapala přesně na pasažéra, který je na houbové polévky velmi alergický.

Muži otekl krk, nastaly u něj problémy s dýcháním a letadlo muselo přistát, aby lékaři mohli nešťastníkovi pomoci. Jak uvádí BBC, let z maďarské Budapešti do irského Dublinu přistál na frankfurtském letišti, kde byl pacient ošetřen. Po dvou hodinách letadlo pokračovalo do Dublinu.

Mluvčí společnosti Ryanair řekla, že nádoba obsahovala "látku typu rostlinného oleje a houbové polévky". A dodala: "V případě, kdy cestující vyžaduje lékařskou péči, náš postup umožňuje přistání na nejbližším letišti. O nutnosti rozhoduje pilot a posádka."

K tomuto neplánovanému přistání došlo v týž den, kdy jiný let společnosti Ryanair musel přistát ve Francii kvůli ztrátě tlaku v kabině.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 164