Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sněžka, Krkonoše / foto: shutterstock

Jak na ubytování pro víkend na horách nebo dovolenou na lyžích

Milovníci zimních sportů jistě neponechávají výběr vhodného ubytování na poslední chvíli. Pojďme si tedy nastínit několik tipů na ubytování v zajímavých horských místech.

Krkonoše

Chystáte se do našich nejvyšších hor a hledáte místo nabízející spoustu volnočasových aktivit, se skvělými sjezdovými tratěmi a turisticky vyhledávanými pamětihodnostmi? Ubytování Špindlerův Mlýn bude asi tou nejlepší volbou. Pak už se jen rozmyslet, zdali chcete bydlet v hotelu, penzionu či třeba na horské chalupě. Dále si můžete vytipovat ubytování pro samostatný pár, pro rodinu s dětmi či pro rodinu i s domácím mazlíčkem, zda je pro vás nutností wifi nebo bazén přímo v objektu, Špindl všechny tyto možnosti nabízí.

Můžete si také zvolit, jestli chcete bydlet přímo ve městě, či někde v okolí. Například právě ve Špindlerově mlýně najdete desítky objektů a další stovky v okolí do 25 km.

Když už jsme u těch Krkonoš, vhodné je například i ubytování Pec pod Sněžkou. V této obci totiž naleznete spoustu turistických zajímavostí a také naši nejvyšší horu. Na ní je možné dojet lanovkou, nebo pěšky. Pokud chcete trochu adrenalinu, můžete si vyzkoušet rychlou jízdu na místní bobové dráze. I pro „klasické“ sportovce je zde mnoho vyžití, zahrajete si squash, stolní tenis či zaplavete v bazénech. A samo město nabízí pobytovou kartu, kde najdete slevy na výše jmenované, ale i všemožné jiné služby. Vyberte si tedy apartmán, roubenku, na vánoce, na jarní prázdniny, přímo do Pece či třeba do blízkého okolí.

Jeseníky a Králický Sněžník

Chcete prohnat nové lyže v Jeseníkách? Ty spolu s Kralickým Sněžníkem představují další možnost, jak si zalyžovat ve vyšších nadmořských výškách. Ubytování Staré Město pod Sněžníkem představuje alternativu pro ty, kteří hledají místa nepříliš dotčená turisty, což ve výše zmíněných Krkonoších příliš nenajdete. Místo leží na rozhraní Kralického Sněžníku a Jeseníků a sněhu zde bývá každý rok dost. To ovšem neznamená, že tu není co dělat. Kromě již zmíněného lyžování můžete navštívit sportovní areál, kde je možné hrát stolní tenis, badminton, košíkovou, nebo odvíjenou. Pro klidnější návštěvníky je tu minigolf. Kdo má romantickou povahu, může si vyšlápnout na vyhlídku z radniční věže, nebo se projít po okolí, které nabízí nevšední zážitek. Jsou zde totiž zachovány dokončené objekty hraničního opevnění z roku 1938.

Jak správné ubytování vybrat?

Každý má jiné preference. Někdo potřebuje volno na Silvestra, jiný na jarní prázdniny. Pro někoho je důležitá vířivka se saunou, jiný dává přednost romantice u krbu. V neposlední řadě tu jsou gurmáni, kteří si rádi vybírají, kde budou obědvat či večeřet, kdežto druzí rádi dají přednost pohodlí plné penze. To všechno je dobré pohodlně zajistit na internetu, například na portálu MegaUbytko.cz.

Užijte si krásné chvíle v zasněžené krajině, ale dbejte na vaše bezpečí, ať si vysněnou lyžovačku nepokazíte nepříjemným úrazem.

Jak na ubytování pro víkend na horách nebo dovolenou na lyžích

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!